Haberler

Emir 5 Saniye Kala Üçlük Attı, 12 Dev Adam Çeyrek Finale Çıktı

Güncelleme:

12 Dev Adam, Avustralya maçının bitimine 5 saniye kala Emir Preldzic'in üçlüğüyle 65-64 öne geçti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

12 Dev Adam, FIBA Dünya Kupası son 16 karşılaşmasında Avustralya ile karşılaştı. Barcelona'da Palau de Saint Jordi Salonu'nda oynanan karşılaşmada, C Grubu'nu ikinci sırada bitirerek tur atlayan Ayyıldızlılar ile D Grubu'nun üçüncüsü Avustralya çeyrek final bileti için karşılaştı.

5 SANİYE KALA GELEN ÇEYREK FİNAL

Maç boyunca rakibini geriden takip eden 12 Dev Adam, bitime 5 saniye kala Emir Preldzic'in üçlüğüyle 65-64 öne geçti. Bu sayının ardından Avustralya mola kullanırken, son hücumu iyi savunan Milliler çeyrek finale adını son 8 takım arasına yazdırdı.

EMİR: SON ŞUTUN GİRECEĞİNİ BİLİYORDUM

12 Dev Adam’ın Avustralya karşısında imza attığı olağanüstü geri dönüşün kahramanı Emir Preldzic, karşılaşmanın ardından NTV Spor’un sorularını yanıtladı.

Maç boyunca istediği performansı sergileyemediğini belirten Emir, ilk sayısını bulduktan sonra sayı atabileceğini hissetmeye başladığını ve son şutun da gireceğini bildiğini söyledi.

Galibiyeti getiren 3 sayılık basketi anlatan Emir, “Bir noktadan sonra artık sayı atmam gerektiğini biliyordum. Çünkü bütün maç boyunca sayı atamamıştım. İlk sayımdan sonra artık sayı atabileceğimi hissetmeye başladım. Son şutun da gireceğini biliyordum. Bu da hak ettiğimiz bir galibiyet oldu” şeklinde konuştu.

Maç boyunca sergilediği performansı da değerlendiren Emir, “Uzun süredir oynadığı en kötü oyundu. Kendi oyunumu oynayamadım, ama bir şekilde oyunun akışına girebilmek için sayı atmam gerekiyordu. Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bütün maç boyunca çok çalıştılar. Hiçbir şekilde pes etmediler ve 10 sayıdan geri geldik. Bu turnuvada hep bu şekilde oldu, bir şekilde rakiplerimizi durdurup geri gelmeyi başarıyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN KUTLAMA

Avustralya'yı 65-64 yenerek Dünya Şampiyonası'nda ilk 8 takım arasına giren A Milli Basketbol Takımımız'ı ilk kutlayan isimlerden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Erdoğan, karşılaşmanın ardından 12 Dev Adam'ın antrenörü Ergin Ataman ve oyuncularla telefon konuşması yapıp, başarılarından dolayı kutladı.

A Milli Takım oyuncularından Kerem Tunçeri, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan maçtan sonra bizimle telefonla görüştü ve tebrik etti. Biz zaten kendisinin sürekli yanımızda olduğunu biliyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Emir Preldzic Avustralya Spor Haberler

500

Yorumlar (4)

sinoplu:

adam ne üçlük attı be valla helal olsun türkiye me

12
1
yanıtYanıtla
Nihan Kuzu:

Bütün maçlarımızda da 12 dev adamdan eser yok! o söz artık mazid kaldı. 12 dev adam değil artık 12 uyurgezer adam olmalı. . . Berbat haldeyiz. bütün maçlarda da maalesef!

3
8
yanıtYanıtla
ELLERİNE SAĞLIK EMİR:

YENİ ZELLANDAYI DA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ GİBİ ZATEN YENERDİK ANCAK ZORDA OLSA LİTVANYA YA DA AYNI TARİFE UYGULAYABİLİRİZ. EMİR AZMİNİ VE KARARINI VERSİN YETER

1
0
yanıtYanıtla
sedat:

Millilerimizi tebrik ediyorum ama lütfen her maçı YUSUF YUSUF şeklinde oynatmayın allah muhafaza kalbi olanlar falan var hep son saniyede kazanıyoruz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title