Haberler

Ege Üniversitesi Stadyumu Kışa Hazır Hale Getirildi

Güncelleme:

Ege Üniversitesi (EÜ) 20 Mayıs Stadyumu, EÜ Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Alan Tesisi ve Yönetimi programı öğrencilerinin çalışmaları sonucu kışa hazır hale geldi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, stadyumun bakım çalışmalarını yürüten Bayındır Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Salman ve öğrencileri ziyaret ederek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Geçtiğimiz yıl yenilenerek tamamen sporcu sağlığına uygun hale getirilen Ege Üniversitesi (EÜ) 20 Mayıs Stadyumu, Ege Üniversitesi (EÜ) Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Alan Tesisi ve Yönetimi programı öğrencilerinin çalışmaları sonucu kışa hazır hale geldi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, stadyumun bakım çalışmalarını yürüten Bayındır Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Salman ve öğrencileri ziyaret ederek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Ege Üniversitesi (EÜ) 20 Mayıs Stadyumu, Ege Üniversitesi (EÜ) Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Alan Tesisi ve Yönetimi programı öğrencilerinin çalışmaları sonucu kışa hazır hale geldi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da, tesisleri ziyaret etti. Daha sonra açıklamalarda bulunan Rektör Budak, Ege Üniversitesinin geniş spor tesisi olanaklarına sahip olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitemize nitelikli sporcuların yetişmesi konusuna ayrı bir önem veriyoruz. İyi sporcular, iyi tesislerde yetişir. Biz de bu bilinçle tesislerimizi her daim yeniliyor ve bakımlarını yapıyoruz. Bayındır Meslek Yüksekokulumuzun Çim Alan Tesisi ve Yönetimi programı öğrencileri, 20 Mayıs Stadyumumuzu kış mevsimine hazır hale getirmek için çaba gösterdiler. Çalışmaya katılan öğrencilerimiz, alanlarına yönelik pek çok uygulamayı da deneyimleme fırsatı buldu. Çalışmada emeği geçen hocalarımıza ve özellikle değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizin ilk Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu"

Bayındır Meslek Yüksekokulu ve EÜ Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Salman, Türkiye'deki çim alanında eğitim veren ilk ön lisans programının yüksekokulları bünyesinde açıldığını vurguladı. Prof. Dr. Salman, "10 yıldır eğitim veren programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, çoğunluğu stadyumlarda olmak üzere sektöre katkı sağlıyor. Sadece yurt içinde değil aynı zamanda yurt dışındaki stadyumlarda görev alan öğrencilerimiz var. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'ın da destekleriyle çim sektörünün sorunlarına çözüm üretmek ve dışa olan bağımlılığı azaltmak adına ülkemizin ilk Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu" dedi.

"Öğrencilerimiz çim bakımının her aşamasını bizzat yürüttü"

20 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleştirilen çalışmaların öğrencilerin uygulama yapması adına faydalı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Salman, "Stadyumumuzda geçtiğimiz yıldan itibaren öğrencilerimizle çeşitli uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Gönüllü öğrencilerimiz, sahamızın kışlık bakım çalışmalarının her aşamasına katılarak uygulamalı şekilde öğrenme fırsatı buldular. Çalışma kapsamında öğrencilerimiz; traktör kullanma, verticut uygulaması, biçim, gübreleme, tohum ekimi, kapak toprağı atma, dragmat çekilmesi işlemlerini bizzat kendileri uyguladılar. Tohum ekiminden sonraki aşamalarda da sahanın durumunu inceleyen öğrenciler, yaptıkları başarılı çalışmanın sonucunu görmekten mutlu oldular. Güneş nedeniyle rengi solan stadyum koltuklarını da pürmüz yakma çalışmasının ardından daha güzel görünür hale getirdiler. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ege Üniversitesi Necdet Budak Ali Salman Rektör Ege Eğitim Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title