Haberler

Efes Pilsen World Cup 6'da Şampiyon Hırvatistan Oldu

A Milli Basketbol Takımı, İzmir'de Düzenlenen Efes Pilsen World Cup 6'da Finalde Hırvatistan'a 77-69 Mağlup Olarak, Turnuvayı İkinci Olarak Tamamladı.

A Milli Basketbol Takımı, İzmir'de düzenlenen Efes Pilsen World Cup 6'da finalde Hırvatistan'a 77-69 mağlup olarak, turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

İzmir'de düzenlenen Efes Pilsen World Cup 6 turnuvasında finalde Hırvatistan, Türkiye'yi 69-77 mağlup ederek şampiyon oldu. A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, maç sonrası yaptığı açıklamada, eksiklerinin bulunduğunu, bu eksikleri Avrupa Şampiyonası'na kadar gidereceklerini belirterek, "Şampiyon olamadığımız için İzmir seyircisinden özür dilerim. Hırvatistan bizden biraz daha iyiydi ve daha çabuk forma girdiler. Sert geçen bir müsabakada 21 faul atışı kaçırdık. İlk yarıda defans

ribaund problemimiz vardı. Eminim ki bunları ileride düzelteceğiz. Hücum ve defans eksiklerimiz var. Bunları telafi edeceğiz. Ayrıca konsantre eksikliğimiz var. Bunları Avrupa Şampiyonası'nda düzelteceğiz. Avrupa Şampiyonası'nda elbette şampiyon olabiliriz" diye konuştu.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise, Avrupa Şampiyonası'nda daha farklı olacaklarını söyleyerek, "Oyunda inişli çıkışlı anlarımız oldu. Eksiklerimizi Avrupa Şampiyonası öncesi çok iyi gördük. Bunların üstünde çok iyi çalışmamız gerekiyor. Biraz daha akıllı oynayabilirdik. Takımda oynayan oynamayan herkese teşekkür ederim. Ayrıca İzmir seyircisine de muhteşem desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Avrupa Şampiyonası'nda daha farklı olacağız" dedi.

Hırvatistan karşısında olumlu bir oyun sergilediklerini söyleyen kaptan İbrahim Kutluay ise, "Hırvatistanlı oyuncular bugün bizden daha iyi oynadı ve kazandı. Dün biz Sırbistan'dan daha iyi oynamıştık ve kazanmıştık. Avrupa Şampiyonası öncesi olumlu bir turnuva oldu. Bütün takımlar burada eksiklerini gördüler. Biz de eksiklerimizi giderek azaltacağız. Umarım Avrupa Şampiyonası'ndan iyi bir dereceyle döneriz" şeklinde konuştu.

Hırvatistan Basketbol Milli Takımı Antrenörü Jasmin Repesa da, Avrupa Şampiyonası öncesi moral bulduklarını söyleyerek, Türkiye'ye Avrupa'da başarılar dilediğini belirtti.

(KA-İY-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title