Haberler

Dünya şampiyonu engel tanımıyor

Güncelleme:

Para tekvandonun dünyadaki ilk şampiyonu olan Osmangazi Belediyespor'un başarılı sporcusu Bayram Kayan, olimpiyatlara sporcu yetiştiriyor.

Para tekvandonun dünyadaki ilk şampiyonu olan Osmangazi Belediye spor'un başarılı sporcusu Bayram Kayan, olimpiyatlara sporcu yetiştiriyor.

Bebekken beşiğin ateşe devrilmesi sonucu ellerini kaybeden ve yaşadığı zorluklara rağmen abisinin yönlendirmesi sonucu tekwando a başlayan Bayram Kayan, elde ettiği derecelerle dünyaya örnek oldu. Engellilik halini 'Allah'ın bana mükafatı' diyerek taçlandıran Kayan, şanlı Türk Bayrağı'nı gittiği her yerde dalgalandırmayı başardı. tekvandoya başlama hikayesini anlatan milli sporcu, "Bu spora başlamaya karar verdiğimde babam izin vermedi. Ben de engelimin spor yapmaya engel olmayacağını düşünerek ailemden gizli bir şekilde başladım. Abim salona yazdırarak, kız kardeşim ise ders çalışma bahanesiyle evden çıkarken balkondan çantamı atarak bana destek oldu. Ancak bir süre sonra babama yakalandım. Daha sonra antrenörüm babamı ikna ederek salonda kalmamı sağladı" dedi.

Yaklaşık 27 yıldır tatamiye çıkan Osmangazili sporcu, ilk günkü heyecanını hiçbir zaman yitirmediğini belirterek, "17 yıl boyunca normal müsabık olarak tatamiye çıktım. Karşılaşmalardaki rakiplerim engelli değildi. Bu durum benim daha çok hırslanmamı sağladı. 2009 yılında para tekwando milli takımına seçildim. İki yıl üst üste dünya şampiyonu oldum. Bunun yanı sıra Avrupa ve Türkiye'de sayısız madalya kazandım. Allah, bana bunları yapabilmeyi nasip etti. Engelimden dolayı askerliğimi yapamadım fakat her müsabakadan dönüşümde askerler gibi karşılandım. Ayrıca milli takımda en fazla 3 yıl kalınabiliyor. Ben burada da zoru başardım ve 10 yıl milli takım formasını şerefle taşıdım" diye konuştu.

Spor salonu açarak kendisi gibi engellileri topluma kazandıran Bayram Kayan, çocuklarını okula bıraktığı sırada okul bahçesinde gördüğü bedeni engelli öğrencisi Nihal Şahin için de hemen harekete geçtiğini söyledi. Kayan, "Nihal'i ilk gördüğümde kendi çocukluğum aklıma geldi. Toplumda yaşadığım zorlukları onun yaşamaması için Nihal'in ailesiyle görüşüp salona getirmeleri yönünde ikna ettim. Salondaki öğrencilerim Nihal'i oldukça güzel karşıladı. Nihal de, yıllar içerisinde büyük değişim göstermeye başladı. Kendine olan özgüveni arttı ve bazı şeyleri tek başına yapabilmeyi başardı. tekvando onu hayata bağladı. O da benim gibi engeli olmayan bireylerle sporunu yapıyor. İnşallah, 2028 Olimpiyatları'nda ülkemizi başarıyla temsil edecek" dedi.

Engelli sporcu Nihal Şahin ise tekvando ile 6 yaşında tanıştığını ifade ederek, "Milli takım formasıyla başarıdan başarıya koşmayı hedefliyorum. Ben inanıyorum ki, dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda altın madalyanın sahibi olacağım. Olimpiyat başarımla ülkemi gururlandırarak, ailemi mutlu edeceğim. Antrenörümün izinde devam etmek istiyorum. Özel durumum benim için bir engel değil, ben de herkes gibi istediğimi yapabiliyorum. Engeli olan herkesin spor yapmasını tavsiye ediyorum. Çünkü insan başardığını gördükçe hem motive oluyor hem de hayata tutunuyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bayram Kayan Osmangazi Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title