Haberler

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'dan Eleştrilere Sert Tepki!

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, son günlerde yerel medyada kendisine yönelik yapılan eleştrilere cevap verdi.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, son günlerde yerel medyada kendisine yönelik yapılan eleştrilere cevap verdi.

"Bu kutsal görevi üstlendikten sonra gerek şahsıma, gerekse yönetim kurulu üyelerime yönelik olarak sürdürülen yıpratma harekatı çerçevesinde, eleştiri sınırlarını aşan maksatlı yorumlar, suçlamalar, akla ve mantığa aykırı, hiç bir somut dayanağı olmayan iddialar karşısındaki metanetli duruşumuz, anlaşılan o ki; bazı çevreler tarafından büyük bir yanılgıyla zaafiyet olarak algılanmıştır" diyerek sözlerine başalayan Yazıcı, konuşmasının devamında "Oysa ki; camiamızı şampiyonluğa taşıyan o süreçte ve bugün, bütün gayemiz; Bursaspor’umuzun geleceğini planlamak, çağdaş ve uluslararası normlara uygun kurumsal bir yapıya kavuşmasını sağlamak ve sportif başarının temellerini atmaktı" diye konuştu.

"ARTIK YETER DİYORUZ"

Bu hedef doğrultusunda çaba gösterirken, enerjilerini ve zamanlarını sadece bu işe harcamak isterken, bazı çevrelerin planlı olarak yürüttükleri yıpratma harekatına, muhatap olmayı hiç düşünmediklerini belirten Başkan İbrahim Yazıcı, "Ancak, taraftarımız, üyelerimiz ve Bursa halkıyla aramızdaki güçlü bağ ve güven üzerine kurulu ilişkiyi zedelemeyi başaramayanların, bu kez şehrimizi yönetenler üzerinden cephe açmaya heveslenmeleri ve özellikle son günlerde bu yönde sistemli bir şekilde demeç ve haberlerle başlatılan taarruz karşısında ‘artık yeter’ diyoruz" dedi.

"3 YIL ÖNCESİNDEKİ KARAMSAR HAVAYI UNUTMAYALIM"

Göreve geldikleri günden bu yana, yapılanların ve gibi söylediklerinin arkasında olduklarını ifade eden İbrahim Yazıcı, "Çok değil, bundan üç yıl önce yaşanan kaosun ve Bursaspor camiasının üzerindeki karamsar havanın dağıtılması esnasında, gerek bakanımız, gerekse kentimizin Vali’si, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları’nın gayretini hem şahsım olarak, hem de yönetim kurulu üyelerimizle her fırsatta kamuoyuyla paylaştık ve medya aracılığı ile bu gayretin Bursaspor için ne denli önemli olduğunun altını defalarca çizerek, kendilerine teşekkür ettik" dedi.

"AÇIKLAMAM KALICI GELİR KAYNAKLARIYLA İLGİLİYDİ"

Bursaspor’u medyadan takip eden her Bursaspor sevdalısının, yönetimin sergilediği hassasiyetin farkında olduğuna vurgu yapan Yazıcı, şunları söyledi: "Aynı Bursaspor sevdalıları, bugünlerde, Bursaspor’u yönetenlerle, Bursa’yı yönetenler arasına sokulmak istenen nifak tohumlarının da eminim farkındadırlar. Benim 14 Eylül'de yaptığım ve bütün medya kuruluşlarında yer alan açıklamam, ‘kalıcı gelir kaynakları’ öznesine dayalı bir açıklamadır. Bu açıklama, bugüne dek Bursaspor’a maddi ve manevi desteklerini esirgemeyenlerle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Ardniyeti olmayan ve mantıklı düşünen her birey, yaptığım bu açıklamanın, Bursaspor’u Avrupa’da da ses getirecek bir kulüp haline getirebilmek için, sportif başarıya dayalı gelirlerin dışında, büyük ve kalıcı gelir kaynaklarına ulaşmak konusunda da camiamızı bilgilendirmek olduğunu bilir ve bu yöndeki gayretimizi takdirle karşılar. Biz kalıcı gelir diyerek, Bursasporumuzu kişilerden bağımsız hale getirilecek bir vizyonu tarif ettik. Kendi kaynaklarını yaratmış ve dolayısıyla geleceğine kendi ayakları üzerinde yürüyen bir Bursaspor arzumuzu ifade ettik. Sadece yardım ya da bağışlarla değil, düzenli ve kalıcı gelirlerle büyük sportif başarıların devamlılığının sağlanabileceğine dikkati çektik. Benim ‘kalıcı gelir’ dememi, sanki suçmuş gibi gösteren bu zihniyet, Bursaspor’un kişilere bağımlı kalmasını isteyen zihniyettir."

"KAOS YARATIP NEMALANMAK İSTEYENLER VAR"

Bursaspor'un, Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil ederken, Spor Toto Süper Ligi’nde de 4’te 4 yaparak zirveye çıkmışken yaratılmak istenen bu suni kargaşanın tek bir amacı olduğunu, onun da; Bursaspor’un başarılarla dolu yarınlara yürümesini önlemek ve camiayı yeniden bir kaos ortamına sürükleyerek bundan nemalanmak olduğunu söyleyen Başkan İbrahim Yazıcı,"Bu yöndeki çabaya bilerek ya da bilmeyerek alet olan her kişi ve kurum, Bursaspor tarihindeki yerini hak ettikleri sıfatla alacaklardır" diye konuştu.

"SALDIRIYI YAPANLAR GEREKEN CEVABI ALACAKLARDIR"

Görev aldığı ilk günden bu yana, kendisine ve yönetime inanan, güvenen ve maddi, manevi tüm desteğini bir an olsun esirgemeyen, sponsorlarla birlikte bağış yapanlar ve en büyük destekçimiz olan taraftarın, bir buçuk yılda kat edilen mesafenin sonucunda elde edilen şampiyonluğun gerçek sahipleri olduğunu belirten Yazıcı, "Bu büyük başarıya ulaşırken, her fırsatta önümüzü kesmeye çalışan, bizi birbirimize düşürmeye gayret edenleri Bursaspor’un gerçek sevdalıları bilmektedirler ve onların özellikle son günlerde hadlerini aşarak yürüttükleri bu sistemli saldırıya gereken cevabı vereceklerine olan inancım tamdır" dedi.

İbrahim Yazıcı, açıklamasının sonunda, "Sözünü ettiğim bu kişi ve kurumları, Bursasporumuzu güçten düşürmeye, kulüp ve camia içinde kargaşa ve kavga ortamı yaratmaya yönelik çabalarını sona erdirmeye çağırıyor, eğer vazgeçmezlerse daha ağır karşılık bulacaklarını bilmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

EMRE KOŞAK - BURSA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title