Haberler

Biri 39 Yıl, Diğeri 22 Dakika Sonra Fileleri Havalandırdı

Güncelleme:

Balıkesirspor adına 39 yıl sonra Galatasaray'a gol atan Sercan Yıldırım ve bu oyuncudan 22 dakika sonra topu ağlarla buluşturan Gökhan Ünal, geleceğe umutla bakıyor.

Spor Toto Süper Lig'de, Balıkesirspor adına 39 yıl sonra Galatasaray'a gol atan Sercan Yıldırım ile bu oyuncudan 22 dakika sonra topu filelerle buluşturan Gökhan Ünal, gollerine devam ederek hem kendi adlarına hem de takımları için bu başarıyı sürdürmek istiyor.

Ligde bu sezona kadar sadece 1975-1976'da mücadele eden ve o dönem 9. haftada karşılaştığı Galatasaray'ı 33. dakikada Özer Umdu'nun golüyle 1-0 yenen Balıkesir ekibi, yıllar sonra konuk ettiği rakibini, Sercan Yıldırım ve Gökhan Ünal'ın golleriyle 2-0 geçerek puansız gönderdi.

Kırmızı-beyazlıların iki gol silahından biri olan ve Galatasaray maçının 22. dakikasında rakip fileleri havalandıran Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 39 yıl sonra Galatasaray'a gol atarak tarihe geçmenin kendisi ve takımı için büyük moral olduğunu söyledi.

İhtiyaç duydukları anda güzel bir galibiyet aldıklarını belirten Yıldırım, "Şimdi önümüzde kupa maçı var, ona yoğunlaştık. Kupa maçından sonra Gençlerbirliği ile karşılaşacağız. Gençlerbirliği maçını kazanamadığımız takdirde Galatasaray galibiyetinin bir anlamı kalmayacak. Seri yakalamak istiyoruz. Bu sezon ligi iyi bir yerde bitireceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

Gol sonrası tribünde birisini işaret ettiğini anlatan Yıldırım, "O anda Başkan'ı (Tuna Aktürk) işaret ettim. O gün Başkanımızın doğum günüydü. Ayrıca maçtan önce konuşmaları da bizi hep motive ediciydi. 'Golden sonra bana gel' demişti ben de ona gittim" diye konuştu.

Ligde bundan önce son golünü geçen sezonun son müsabakasında Bursaspor formasıyla Gaziantepspor'a attığını hatırlatan Yıldırım, gollerine devam etmek istediğini dile getirdi.

Bu sezon ilk iki maçta sessiz kaldığı için üzgün olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Daha yeni kurulu bir takım. Süper Lig'e çok yabancı bir ekip. İyi bir sezon kampı geçirdik. Arkadaşlarla anlaşma konusunda biraz sıkıntılarımız vardı ama takım olmak için çok çabaladık. Hafta içi iyi bir çalışma yaptık, motive olduk Galatasaray maçı için. Onun için iyi bir sonuca gittik diye düşünüyorum. Golden sonra Teknik Direktörümüz İsmail Ertekin'e koştum. Beni bu maça özel olarak hazırladı. Özel çalışmalar derken tesiste kaldım, evime gitmedim, dışarı çıkmadım. Bu hafta da öyle çalışacağım. Hatta tesiste kalmak totem gibi bir şey oldu. Ben de işte ona koşup, bak bunlar yaradı demedim ama o gözümden anladı."

"Tarihe geçtik"

Ünal ise kendisinin de attığı gol sonrası Ertekin'e koştuğunu anımsattı.

Balıkesirspor'a gelmesinde onun payının büyük olduğuna dikkati çeken Ünal, "Hem Hoca için hem de bizim için moral olsun diye ona gittim. Sonuçta sahaya çıkıp o oynamıyor, taktik veriyor, ilk 11'i belirliyor. Sahaya çıkan biziz. Ben de moral olması açısından ona koştum" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'a karşı ligde 39 yıl önce alınan bir galibiyet olduğuna değinen Ünal, hem bunun hem de geçen hafta kazandıkları maçın tarihe geçtiğini belirtti.

Ligde bundan önce son golünü geçen sezonun ikinci haftasında Kardemir Karabükspor formasıyla Elazığspor'a attığını bildiren Ünal, uzun bir aradan sonra tekrar golle buluşmanın sevindirici olduğunu ifade etti.

Yeni bir takım oldukları için uyum sürecinin zaman aldığını söyleyen Ünal, başarılı performansı sürdürerek ligi iyi bir yerde bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Sercan Yıldırım Balıkesirspor Galatasaray Gökhan Ünal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title