Haberler

Bilal Okudan: "Ülkemize Sığınan Yetenekli Sporculara Geçici Lisans İzni Verilmeli"

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, “Yurt dışından farklı sebeplerden dolayı göç etmiş mağdur çocuklar, ülkemizde eğitim, sağlık, güvenlik gibi her türlü sosyal güvence altında olmalarına rağmen özellikle Amatör Spor Kulüpler Federasyonu’nun (ASKF) lisans uygulama ve esasları nedeniyle...

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, "Yurt dışından farklı sebeplerden dolayı göç etmiş mağdur çocuklar, ülkemizde eğitim, sağlık, güvenlik gibi her türlü sosyal güvence altında olmalarına rağmen özellikle Amatör Spor Kulüpler Federasyonu'nun (ASKF) lisans uygulama ve esasları nedeniyle amatör futbol kulüplerimizin alt yapı kategorilerinde lisanslandırılmamakta ve bu mağdur çocuklar futbol oynayamamaktadır" dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, Türkiye'ye sığınan yetenekli sporculara geçici lisans izni verilmesi gerektiğini söyledi. Okudan, geçici lisans izni verilerek yetenekli çocukların resmi müsabakalarda oynama ve yeteneklerini üst seviyelere taşıma noktasında mağduriyetleri giderilmesi gerektiğine dikkati çekti. Okudan, "Eğitimde eşitlik ilkesi nasıl ki bu çocukların ülkemizde eğitim almaları noktasında her türlü kolaylığı sağlasa da, özellikle futbolda tamamen çocukları ötekileştirmekten, mağdur etmekten öteye gitmiyor. Mağdur çocukları ülkemizde oryantasyonu ve sosyal yaşama hazırlamanın bir yolu da bu çocukları eğitim ve sağlıkta olduğu gibi futbolda mevcut olan yeteneklerine göre futbol takımlarımızın alt yapılarında lisans haklarının verilerek müsabakalara katılmaları gerekir. Özellikle gelişmiş ülkelerde bu olay sorun haline getirilmezken, ülkemizde istenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadan oynayamama ve geriye dönük 5 yıllık oturum izni yani beş yıllık ikamet ediyor olma zorunluluğu aranmamaktadır. Ülkemizde onaylanmasını tasvip etmediğimiz bu uygulamadan dolayı yetenekli ve gelecek vaat eden sporcular bir şekilde dünyanın çeşitli ülkelerine kaçırılmakta ve ailelere gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır. Hal böyle iken ülkemiz bu olaya seyirci kalmakta ve gereken milli refleks gösterilmemektedir" diye konuştu.

"Yetenekli gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz"

ASKF'nin özellikle filiz lisans durumundaki çocuklara en azından geçici lisans izni vererek yetenekli çocukların resmi müsabakalarda oynama ve yeteneklerini bir üst seviyelere taşıma noktasında mağduriyetlerinin gidermesi gerektiğini vurgulayan Okudan, "Bu mağduriyet futbolda olduğu gibi diğer amatör branşlarda da karşılaşılan bir mağduriyet ve hak ihlali olarak karşımıza çıkmaktadır. Avrupa ve gelişmiş ülkeler bu sorunu basitçe çözerken özellikle ülkemizde bu mağduriyet ve lisans hakkı kazanma sadece zor bir süreç olan istisnai Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanma ve bilindiği üzere sadece Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanımızın imzası ve olurları ile istisnai Türk vatandaşlığıyla mümkün olmaktadır. Yetenekli gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title