Haberler

Bayan Boks Milli Takımı Yurda Döndü

Danimarka'nın Vejle Kenti'nde 15-20 Ekim Tarihleri Arasında Düzenlenen Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 1 Altın ve 5 Bronz Madalya Kazanan Bayan Boks Milli Takımı, Öğle Saatlerinde Yurda Döndü.

Danimarka'nın Vejle Kenti'nde 15-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 1 altın ve 5 bronz madalya kazanan Bayan Boks Milli Takımı, öğle saatlerinde yurda döndü.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle Amsterdam'dan İstanbul'a gelen Bayan Boks Milli Takımı kafilesi, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Şampiyonada 50 kiloda finalde Polonyalı rakibi Ewelina Pekalska'yı 8-1 yenerek altın madalya kazanan milli boksör Sümeyra Kaya, havalimanında yaptığı açıklamada, altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "2006 yılında 52 kiloda altın madalya kazanmıştım. Bu yıl 50 kiloda mücadele ettim ve rakiplerimi yenerek altın madalyayı

ülkemize kazandırdım. Biz takım olarak bu turnuvaya en iyi şekilde hazırlandık. Ben buradan bizim üzerimizde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kafile Başkanı ve İstanbul Boks İl Temsilcisi Ömer Karadeniz ise, zor şartlara rağmen Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'ndan büyük bir başarıyla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Giderken plan program gereği çok düzensiz bir saatte gittik. Fakat bütün olumsuzluklara rağmen sporcularımız ellerinden geleni yaptılar. Teknik kadromuz takımımızı en iyi şekilde hazırlamışlar. Tam bir ekip çalışması yapmışlar. Bunun yanı sıra A Milli Futbol Takımımız, Çarşamba günü oynanan karşılaşmada

Yunanistan'a mağlup oldu. Fakat biz aynı gün Nagihan Gül ile Yunan rakibimizi 17-1 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardık. O aldığımız galibiyet bizi çok mutlu etti. Aldığımız altın madalya ve bronz madalyalar, milletimize armağan olsun" diye konuştu.

Bayan Boks Milli Takımı Antrenörü Selahattin Başaran da, şampiyonada 1 altın ve 5 bronz madalya kazanarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydederek, "Danimarka'da yapılan Avrupa Şampiyonası'ndan 1 altın, 5 bronz madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün zorluklara rağmen başarılı olduk" ifadelerini kullandı.

Sümeyra Kaya'nın Antrenörü ve Bayan Boks Milli Takım yardımcı antrenörü İsa Daştan ise, hakemlerin yanlı olmasına rağmen şampiyonada başarılı olduklarını ifade etti. Daştan, "Hakemlerin yanlı kararları nedeniyle çok hakkımız yenildi. Bu halde sporcularımız canla başla mücadele ederek şampiyonadan başları dik dönmeyi bildi. Ayrıca Danimarka'da yapılan şampiyonada her zaman bize destek veren Danimarkalı gurbetçilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizi hiç yalnız bırakmadılar" dedi.

(EE-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title