Haberler

Artvin'de Ardanuç Boğa Güreşleri ve Kültür Sanat Festivali Başladı

Güncelleme:

Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen Ardanuç Boğa Güreşleri ve Kültür Sanat Festivali başladı. İlk gün yapılan güreşlerde birbirinden güçlü boğalar mücadele etti. Festival, yarın yapılacak güreşlerle sona erecek.

Artvin'in Ardanuç ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Ardanuç Boğa Güreşleri ve Kültür Sanat Festivali" başladı.

Boğa Güreşlerini Yaşatma Derneği tarafından ilçe merkezindeki arenada düzenlenen ve 2 gün sürecek güreşlerin ilk gününde "deste", "ayak" ve "küçük orta" kategorilerinde 34 boğa güreşti.

Güreşlerde, "büyükorta" kategorisinde İrfan Taşocak'a ait "Abargi", "deste" kategorisinde Fatih Kır'a ait "Beş Numara", "ayak" kategorisinde Yılmaz Köse'ye ait "Boyka" ve "küçükorta" kategorisinde ise İsmet Öztürk'e ait "Dodo" isimli boğalar birinci oldu.

Boğa Güreşlerini Yaşatma Derneği Başkanı Emrah Yılmaz, yaptığı açıklamada, Artvin'in ilçelerinin yanı sıra Erzurum ve Rize'den de boğaların güreşe getirildiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ilçeye kazandırdığı arenada yapılan ilk güreş olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Sadece boğa güreşleri değil, karakucak güreşlerinin ve çeşitli sportif faaliyetlerinin yapılacağı bir alan. Sezon sonu olduğu için son boğa güreşlerini ilçemizde yapalım dedik. 70'e yakın boğamız var. Kıyasıya bir mücadele var. Yarın da devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, güreşlerde toplam 250 bin lira para ödülü dağıtılacağını bildirdi.

Festival, yarın yapılacak "başaltı", "küçükbaş" ve "baş" kategorilerindeki güreşlerle sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

Ardanuç Artvin Turizm Kültür Sanat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title