Haberler

Ağrı Dağı'nda Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları

Güncelleme:

Ağrı Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Ağrı Dağı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Profesyonel pilotlar, 3.200 metre yükseklikteki zirveden atlayarak renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliği izleyen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için Ağrı Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Ağrı Dağı'nda yamaç paraşütü etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan profesyonel yamaç paraşütü pilotları, Ağrı Dağı'nın 3 bin 200 metre yüksekliğindeki zirvesinden atlayarak, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Pilotlar, 1 saat süren uçuşlarının sonunda dağın eteklerine güvenli bir şekilde indi. Etkinliği izleyen vatandaşlar, pilotlara sevgi gösterilerinde bulundu. Bazı vatandaşlar da yamaç paraşütü yapmanın heyecanını yaşamak istediklerini dile getirdi. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılını Ağrı Dağı'nda kutlamanın gurur verici olduğunu ifade etti. Din, "Ağrı Dağı'nı hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtmak için çalışmalarımız sürüyor. Valimiz Sayın Mustafa Koç'un liderliğinde bu etkinliği gerçekleştiren herkese teşekkür ederiz. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyon yapmayı planlıyoruz." dedi. Türkiye Hava Sporları Federasyonu Ağrı İl Temsilcisi Yasin Çiçek de etkinliğin Ağrı Dağı'nda ilk kez yapıldığını belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak Ağrı Dağı'nda yamaç paraşütü gösterisi yapmak bizim için çok anlamlıydı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ağrı Valiliği Ağrı Dağı Gençlik Türkiye Spor Ağrı Turizm Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title