Haberler

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Peru'yu mağlup ederek 3'te 3 yaptı

Güncelleme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu üçüncü maçında Peru'yu 3-1 yenerek 3'te 3 yaptı. Ay-yıldızlılar, üst üste 18'inci galibiyetini elde etti.

1

İSTANBUL,

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu üçüncü maçında Peru'yu 3-1 yenerek 3'te 3 yaptı.

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Ay-yıldızlılar, Peru'yu da mağlup ederek üst üste 18'inci galibiyetine ulaştı. Ayrıca elemelerde 3 maç yapan Ay-yıldızlılar, rakiplerine sadece 1 set alma şansı verdi.

2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'ndaki 3'üncü maçından da galip ayrılan Filenin Sultanları, namağlup yoluna devam ediyor. Gruptaki rakiplerden Japonya da 2'de 2 yaparken, ev sahibi takım 3'üncü maçını Kosta Riko'ya karşı oynayacak. Grupta ilk 2 mücadeleden galibiyetle ayrılan Brezilya da 3'üncü maçta Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek.

Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan A Milli Takım kaptanı Eda Erdem Dündar, "Peru bugün çok iyi oynadı. Bir sonraki maçımızda Arjantin ile karşılaşacağız. Onları izlemedik ama orta oyuncuları en iyi hücumcularıymış. Peru gibi iyi savunma yaparlarsa zorlanabiliriz. Ancak her maça olduğu gibi yine kazanmak için çıkacağız" dedi.

Milli oyuncu Hande Baladın ise, "Kazandığımız için çok mutluyuz. Peru inanılmaz bir maç oynadı. Çok iyi defans yaptılar. Biz de aynı şekilde karşılık verdik ve kazanmasını bildik" şeklinde konuştu.

Aslı Kalaç da, "Her turnuvada nazarlık maçlar olur, bu da nazarlığımız olsun. Neticede kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Filenin Sultanları, elemelerdeki dördüncü maçında yarın saat 07.00'de Arjantin ile karşılaşacak.

SALON: Yoyogi National

HAKEMLER: Cespedes Lassi Denny Francisco (DOM),Sung Hae-Yoeun (KOR)

TÜRKİYE: Derya, Aslı, Ebrar, İlkin, Kübra, Elif, Simge (Vargas, Cansu, Ayça, Hande)

PERU: Sanchez, de La Pena, Huarachy, Vigil, Guerrero, Ecker, Patino (L) (Montes, Sanchez (L), Ortiz, Yabar, Almedia)

SETLER: 25-18, 25-27, 25-17, 29-27

SÜRE: 1 saat 48 dakika

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Voleybol Japonya Paris Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title