Haberler

9. Aba Güreşleri Dünya Kupası Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 9. kez düzenlenen Aba Güreşi Dünya Kupası müsabakaları başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 9. kez düzenlenen Aba Güreşi Dünya Kupası müsabakaları başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi Mersah Alanı'nda düzenlenen 9. Aba Güreşleri Dünya Kupası'na 34 ülkeden katılan sporcular kıyasıya mücadele ediyor. Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Öztek Dünya Aba Güreşi Şampiyonası'nın Türkiye sınırlarını aştığını belirterek, "Bugün uluslararası aba güreşi Türkiye'nin sınırlarını aşmıştır, Avrupa'nın sınırlarını, Asya'nın sınırlarını aşmıştır. Artık 40 ülkeden federasyonlar, hakemlikler, antrenörlükler kurulmuştur ve bu devam etmekte, bir dünya markası olmaktadır. Dünya Şampiyonası ile bugün Hataylılar bu kadar millete, insanlara ev sahipliği yapıyor" dedi. 9. Aba Güreşi Dünya Kupası başlama töreninde konuşan Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, "Gidilecek kilometrelerce yollar atılacak ilk adımla başlar. Biz ilk adımı 9 yıl önce ata sporumuzu adına Orta Asya'dan doğup buralara Kadar gelen ama son yıllarda sönmeye yüz tutmuş olan ata sporumuz adına attık. Attığımız bu adamla birlikte 9 yıldır kilometrelerce yollar gittik ve şunu ifade etmek istiyorum ki bu ata sporu Türklerin ata sporudur ama 9 yıldır gittikçe artan bir nüfus da dünyanın sporu olmaya en büyük aday sporlardan biri konumuna geldi. Şu anda bizim federasyonumuz dünyadaki ülkelerde 30'un üstünde federasyona sahip ve dünya Aba güreşi Federasyonu 40'a yakın ülke ile Hatay'da ata sporumuzu hem dünyaya tanıtıyor hem gittikçe artan bir sayıyla dünyaya Ata sporumuzu mal ediyor." İfadelerine yer verdi. 9. Aba Güreşi Dünya Kupası, Hatay Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının mini konseriyle başladı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title