Haberler

48 Takım İzmir'de Buluşacak

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi işbirliği ile Nisan ayında düzenlenecek 12 Yaş Altı İzmir Cup'a 5 kıtadan 48 takım katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi işbirliği ile Nisan ayında düzenlenecek "12 Yaş Altı İzmir Cup"a 5 kıtadan 48 takımın katılacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, Avrupa'da küçük yaş gruplarına yönelik yapılan futbol turnuvalarının çok önemli bir misyonu üstlendiğini belirtti.

Çocukların sportif ve kültürel gelişimlerini artırıp, sosyalleşmelerinin sağlanması açısından 12 Yaş Altı İzmir Cup'a çok önemli bir proje gözüyle baktıklarını bildiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Altyapılarda spor yapan çocuklarımız, bir yandan sadece Avrupa'nın değil dünyanın en önemli takımları karşısında güçlerini sınama fırsatı elde ederlerken, bir yandan da uluslararası maç tecrübelerini yükseltecekler. 48 takımla başladığımız bu organizasyonu geliştirmek, katılımcı sayısını artırmak ve 12 Yaş Altı İzmir Cup'ı, Avrupa'nın sayılı organizasyonları arasına sokmak istiyoruz."

Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise 12 Yaş Altı turnuvasını Altınordu olarak 2013 ve 2014'te 20 takımın katılımıyla yaptıklarını hatırlattı.

Küçük yaş turnuvalarının kente sportif bir kimlik kazandırılması ve bu kimliğin geliştirilmesi açısından gerçekten çok değerli olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Toplumsal hizmetin en temizi çocuklar için yapılanlardır. Helsinki-Finlandiya'da her yıl düzenlenen Helsinki Cup'a 1000'in üzerinde takım katılıyor. Her ekip aileleriyle birlikte yaklaşık 30 kişiden oluşuyor. Yani 3-4 günde 30 bin turist ağırlayan dev bir organizasyonun sahibi oluyorsunuz. Doğduğumuz topraklara ve bu toprakların çocuklarına değer katmak için geliştirdiğimiz projemizi kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir yola çıktık ve 48 takımla işe başladık. Altınordu olarak çocukların, ailelerin, annelerin spor yapmasına, şampiyonluklardan çok daha fazla önem veriyoruz. Futbol ancak ve ancak böyle gelişir. Bir milyon nüfuslu Bilbao'dan Şampiyonlar Ligi takımı çıkıyorsa, İzmir'den de işte bu turnuvalar sayesinde gerçek profesyonel futbolcular yetişecek."

Katılımcılar

"Dünya İzmir'de buluşuyor" sloganıyla 3-4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon Altınordu'nun Selçuk-Efes'teki tesisilerinde yapılacak.

Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa'nın da davet edileceği 12 Yaş Altı İzmir Cup'ta Cup'ta toplam 35 yabancı mücadele edecek.

Turnuvaya 22 yabancı ekibin gelmesi kesinlik kazanırken, kalan 13 takımla görüşmeler devam ediyor.

Organizasyona katılması kesinleşen takımlar şöyle:

Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Hoffenheim, Augsburg (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Juventus (İtalya), Liverpool (İngiltere), Ajax, Twente, Vitesse (Hollanda), Porto (Portekiz), Brondby, Nordsjaelland, Mdytjland (Danimarka), Hagi FA (Romanya), Sao Paolo (Brezilya), FC Dallas (ABD), Twins, FC Tokyo (Japonya), Amity FC (Avustralya), Angola FA . - İzmir

Kaynak: AA / Spor

Aziz Kocaoğlu Altınordu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title