Haberler

    34. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes'in!

    Fenerbahçe'yi 65-62'lik skorla mağlup eden Anadolu Efes, 34'üncü Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

    34'üncü Erkekler Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 65-62 mağlup ederek 11'inci kez kupanın sahibi oldu. Kritik mücadeleyi kazanmayı başaran ve kupanın sahibi olan Anadolu Efesli oyuncular, kupasına kavuştu.
    Anadolu Efesli oyunculara ödüllerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu takdim etti.
    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, takım kaptanı Doğuş Balbay'a kupayı teslim ederken, Anadolu Efesli oyuncular büyük coşku yaşadı.
    En değerli oyuncu seçilen Anadolu Efes'ten Doğuş Balbay'a ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya verdi.
    Kupanın finalisti olmayı başaran Fenerbahçe'ye ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy takdim etti.
    SALON: Ankara
    HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Özlem Yalman, Ahmet Tatlıcı
    FENERBAHÇE: Ahmet 10, Melih 1, Sloukas 24, Melli 2, Kalinic 5, Dixon 2, Sinan 3, Datome 7, Lauvergne 8
    ANADOLU EFES: Dunston 7, Metecan 2, Moerman 13, Beaubois 6, Micic 8, Buğrahan 2, Doğuş 13, Simon 11, Sertaç 3
    1'İNCİ PERİYOT: 15-17
    İLK YARI: 30-28
    3'ÜNCÜ PERİYOT: 36-44
    Ankara Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya Fenerbahçe ; Kostas Sloukas, Melih Mahmutoğlu, Nikola Kalinic, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu ilk 5'iyle başlarken, Anadolu Efes ; Vasilije Micic, Rodrigue Beaubois, Metecan Birsen, Adrien Moerman ve Bryant Dunston 5'iyle start verdi. Karşılaşmaya etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, ilk 5 dakikalık bölümü 9-7 önde geçti. Daha sonra vites artıran Anadolu Efes, 9'uncu dakikada 5 sayılık üstünlük kurdu: 11-16. Kalan bir dakikalık süreçte Fenerbahçe 4-1'lik bir seri yakalarken, Anadolu Efes ilk periyodu 17-15 önde kapattı.
    İkinci periyot iki takımın dengeli oyunuyla başlarken, ilk 15 dakikalık bölüm 24-24'lük eşitlikle geçildi. Periyodun kalan 5 dakikalık bölümünde 6-4'lük üstünlük yakalayan Fenerbahçe, soyunma odasına 30-28 önde gitti.
    Üçüncü periyotta Anadolu Efes vites yükseltti. Periyoda iyi bir başlangıç yapan Anadolu Efes, 25'inci dakikayı 37-33 önde geçti. Farkı açmayı sürdüren İstanbul ekibi, üçüncü periyodu 44-36 önde kapattı.
    Maçın final periyoduna iki takımın karşılıklı basketleriyle başlanırken, karşılaşmanın son 5 dakikasına 52-46'lık Anadolu Efes üstünlüğü ile girildi. Sarı lacivertli oyuncuların basit top kayıpları ile farkı açmayı sürdüren İstanbul ekibi, maçın bitmesine 3.38 kala farkı 10'a çıkarttı: 48-58. Obradovic'in molasından 4-0'lık seriyle dönen Fenerbahçe, 2.35 kala farkı 6'ya çekti: 52-58. Dunston ile farkı yeniden 6'ya çıkartan Anadolu Efes'e yanıt Sloukas'tan geldi. Sloukas çizgiden kaydettiği üçte üç serbest atış ile farkı 5'e indirdi: 55-60. Micic'in serbest atışlarıyla farkı 7'ye yükselten (55-62) Anadolu Efes, karşılaşmanın kalan bölümünde de üstünlüğü bırakmadı ve karşılaşmayı 65-62 kazanarak 11'inci kez Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.
    SOYLU, KASAPOĞLU, ERSOY, KURUM VE KALIN DA MAÇI TAKİP ETTİ
    Öte yandan Fenerbahçe ile Anadolu Efes arasında oynanan müsabakayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da takip etti.
    KARŞILAŞMADAN NOTLAR
    Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, sarı lacivertli ekip ile oynadıkları mücadelede takımının başında yer aldı. Babasının rahatsızlığı sebebiyle takımın Ankara'daki çalışmalarına geç katılan Ataman, dün düzenlenen basın toplantısına bu nedenle katılamamıştı.
    KUPANIN SAHİBİ 2 SENEDİR FENERBAHÇE
    Fenerbahçe, Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı son 2 sezonda müzesine götüren takım olmayı başardı. 2016'da Anadolu Efes'i 77-69'luk skorla mağlup eden sarı lacivertliler, 2017'de ise Banvit'i 75-64'le geçmişti. Anadolu Efes ise 2015 sezonunda Pınar Karşıyaka'yı 76-74 yenerek kupayı kazanan taraf olmuştu.
    ANADOLU EFES YENİLENDİ
    Geçtiğimiz sezona Velimir Perasovic ile başlayan, daha sonra alınan başarısız sonuçların ardından başantrenörlük koltuğuna Ergin Ataman'ı getiren Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'ne normal sezonda, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne ise yarı finalde veda etmesine karşın, PTT Erkekler Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi mağlup ederek müzesine götürmeyi başarmıştı. Bu sezon yalnızca takım kadrosunu değil, logosunu da yenileyen İstanbul ekibi, yabancılardan Krunoslav Simon, Bryant Dunston ve Brock Motum dışında tüm isimlerle yollarını ayırdı ve yeni bir kadroyla sezona start verdi.
    ALİ KOÇ TRİBÜNDE
    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe ile Anadolu Efes arasında oynanan mücadeleyi karşılaşmanın oynandığı Ankara Spor Salonu'nda takip etti. Koç'a, başkan vekili Semih Özsoy da eşlik etti.
    KAPALI GİŞE
    Fenerbahçe ile Anadolu Efes arasında oynanan 34'üncü Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasına iki takım taraftarları akın etti. Ankara Spor Salonu'nda oynanan mücadelede tribünlerin tamamı dolarken, ağırlıkta olan Fenerbahçe taraftarı takımına büyük destekte bulundu.
    ERSUN YANAL TEZAHÜRATI
    Fenerbahçe taraftarı, Anadolu Efes ile oynadıkları basketbol karşılaşmasında teknik direktör Ersun Yanal lehine tezahüratlarda bulundu. Sarı lacivertli taraftarlar, futbol takımındaki kötü gidiş sebebiyle yeniden takımın başında görmek istedikleri Ersun Yanal lehine yoğun tezahüratlar yaptı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Anadolu Efes Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title