Haberler

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası

A Milli Takım, Finlandiya'ya 61 55 yenilerek, şampiyonaya kötü başlangıç yaptı

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, D Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, grubundaki ilk maçında Finlandiya'ya 61-55 yenilerek, kötü bir başlangıç yaptı.

Finlandiya'nın yanı sıra Rusya, İtalya, Yunanistan ve İsveç ile mücadele edecek milliler, aldıkları sürpriz yenilgiyle grubunda kritik maçlar oynayacak. İsveç ile grubun iddiasız takımı olarak gösterilen Finlandiya karşısında alınan sonucun ardından milli takım,  güçlü rakiplerini yenmeye çalışacak.

-düşük şut yüzdesi-

A Milli Takım, grubundaki ilk maçında düşük şut yüzdesiyle oynadı. Maç boyunca üç sayılık atışlarda büyük sıkıntı yaşayan milliler, 22 şutun sadece 4'ünü sayıya çevirerek, yüzde 18 gibi düşük bir performans sergiledi. Ender Arslan, kullandığı iki  üç sayılık basketten sayı üretirken, Emir Preldzic 6 atışın, Hidayet Türkoğlu da 3 şutun birinden sayı bulabildi. 5 kez üç sayılık basket denemesinde bulunan Serhat Çetin ile üçer şut atan Sinan Güler ve Ersan İlyasova, sayı bulamadı.

-Serbest atış kabusu sürüyor-

Geçmiş şampiyonalarda serbest atışlarda kötü yüzdeyle oynayan milli takım oyuncuları, bu istatistiği 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na da taşıdı. A Milli Takım, 24 serbest atışın, sadece 13'ünü sayıya çevirip, yüzde 54'lük oran yakaladı. Özellikle milli takımın, farkı erittiği dakikalarda Hidayet Türkoğlu ve Kerem Gönlüm gibi tecrübeli isimlerin faul atışlarından sayı bulamaması sıkıntı yarattı.

Ribauntlarda rakibine 47-39 üstünlük kuran Türkiye, maç boyunca 14 top kaybı yaptı.

-Ender ve Kerem yetmedi-

Milli takımda Kerem Gönlüm ile Ender Arslan'ın sayıları galibiyet için yeterli olmadı. Maç boyunca 12 sayı üreten ve 5 asist yapıp, 4 de ribaunt alan Ender'in yanı sıra Kerem Gönlüm de 11 sayı ve 7 ribaunt ile oynadı. Takımın en skorer ismi olmasına rağmen Ender'in zaman zaman başantrenör Bogdan Tanjevic tarafından sert bir şekilde uyarılması dikkati çekti.

Türkiye'yi yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yapan Finlandiya'da ise Petteri Koponen ve Sasu Salin, on ikişer sayı üreterek, galibiyette büyük rol oynadı.

D Grubu'nda A Milli Takım, ikinci maçını İtalya ile yapacak. - Koper-Capodistria

Kaynak: AA / Spor

Ender Arslan Finlandiya İtalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title