Haberler

19. Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı Başladı

Güncelleme:

Yaklaşık 200 doğa tutkunu ve dağcı, Erciyes Dağı'nın Sütdonduran mevkisindeki kampta buluştu.

Kayseri'de Hacılar Arama-Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübünce (HADAK) bu yıl 19'uncusu düzenlenen "Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı"nda yaklaşık 200 doğa tutkunu ve dağcı bir araya geldi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Erciyes Dağı'nın 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran mevkisinde kurulan kampın açılışında yaptığı konuşmada, federasyon yönetiminde 14. yılı olduğunu belirtti.

Zaman zaman "yeter git" diyenlerin olduğunu ancak kendisini yeni tecrübe kazanmış biri olarak gördüğünü ifade eden Karaca, "Bazı şeyleri daha yeni öğrendik. Bir bekleyin bakalım, sonuç ne olacak?" dedi.

Türk dağcılığına çok şey kazandırdıklarını düşündüğünü belirten Karaca, şöyle konuştu:

"Göreve ilk geldiğimizde Türkiye'de 919 lisanslı dağcı, 25 kulüp vardı, bugün 31 bin 150 lisanslı dağcımız, 916 dağcılık kulübü var. Türkiye Dağcılık Federasyonu tek branşta faaliyet gösteriyordu, bugün spor tırmanma, dağ kayağı ve dağcılıkta faaliyet gösteriyor. Amacımız, ülkemize akıllı, şuurlu gençler yetiştirmek. Sadece tırmanmak değil, vatanına, milletine bağlı, mantıklı, özgür gençler yetiştirmek doğrultusunda gayret ettik."

Yurdun dört bir yanında faaliyetlerinin sürdüğünü dile getiren Karaca, Erzincan Kemaliye'de temel eğitim kampının devam ettiğini, Ankara'da Dikmen Vadisi'nde spor tırmanma müsabakaları yapıldığını, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübünce 1-4 Temmuz'da 15. Uluslararası Dağcılık Şenliği'nin düzenleneceğini kaydeti.

Karaca, bu faaliyetlerin hepsinin çok sevindirici olduğunu belirterek, "Ülkemizi dağcılık alanında uluslararası platforma taşımak için çalışıyoruz. Dağlarımızın hak ettiği ilgiyi görmesini istiyoruz" diye konuştu.

Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Herdem ise amaçlarının Erciyes'i Kayseri'ye, Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Herdem, önceki yıllarda yabancı dağcıları ağırladıklarını hatırlatarak, "Burası için 'dünyanın en güzel dağlarından birisi' dediler, zirvedeki karları bir gelinin duvağına benzettiler" dedi.

Zirve yürüyüşü başladı

Açılışın ardından kamp ateşi yakıldı. Karaca, Herdem ve beraberindeki 21 lisanslı dağcı, zirve tırmanışı için sabaha karşı kamp alanından ayrıldı. Dağcıların buzulla kaplı zirveye yaklaşık 5 saatte ulaşması ve aynı sürede kamp alanına dönmesi bekleniyor.

Dağcıların, yarın sona erecek kampta bir zirve tırmanışı daha yapması, doğa tutkunlarının ise Sarıgöl ve buzullar bölgesine çevre yürüyüşü gerçekleştirmesi planlanıyor. - Kayseri

Kaynak: AA / Spor

Alaattin Karaca Hacılar Kayseri Erciyes Spor Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title