Haberler

Sp İl Başkanları Toplantısı

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Hükümeti Eleştirerek, "Takke Düştü, Kel Göründü. Artık Mızrak Çuvala Sığmıyor. Hükümet Dış Politikada, Ekonomide, Sosyal ve Kültürel Meselelerde Ülkeyi Tam Bir Kaosun, Çöküşün İçerisine Sürüklemiştir" Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, hükümeti eleştirerek, "Takke düştü, kel göründü. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Hükümet dış politikada, ekonomide, sosyal ve kültürel meselelerde ülkeyi tam bir kaosun, çöküşün içerisine sürüklemiştir" dedi.

Ankara İl Başkanlığı Binası'nda gerçekleştirilen toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Kutan, Türkiye'nin jeopolitik konumu, imkan ve fırsatları ile dünyanın en önemli ve en güçlü ülkelerinden biri olduğunu, yerüstü ve yeratı kaynakları, tarihi geçmişi ve genç insan potansiyeli ile emperyalist ülkelerin iştahını kabarttığını söyledi. Kutan, bugüne kadar gelen iktidarların batı taklitçisi ve işbirlikçi olduğunu ve Türkiye'nin bu gücünü ve potansiyelinin farkında olmadığını ifade etti. Hükümeti uyaran Kutan, "Biz Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak bu aziz milletin tarihini, inancını, milli, manevi ve ahlaki değerlerini temsil etmenin sorumlululuğu altında her konuda hükümeti ikaz ediyor, doğruları gösteriyoruz" diye konuştu.

Yaptıkları bu açıklamalar ve ikazlara rağmen AK Parti iktidarının muhalefet ve olaylara 'ülke elden gidiyor' mantığıyla yaklaştığını savunan Kutan, "Bunda art niyet yoksa paronaya söz konusudur. Çünkü 'Türkiye kalkınıyor, ileri gidiyor, dünya üzerinde siyasi ve ekonomik olarak bir güç haline geliyor. Ülkemiz her alanda sonsuz itibar sahibi oluyor' diye savunmaya geçmektedirler" dedi. Ekonominin IMF ve Dünya Bankası'nın elinde olduğunu belirten Kutan, yapılan özelleştirmeleri de eliştirdi. Kutan, "Milli kuruluşlar özelleştirme adı altında adeta peşkeş çekildi" dedi. Hükümettin dış politikasını da eleştiren Kutan, iktidarın teslimiyetçi ve işbirlikçi bir anlayışla hareket ettiğini savundu. Avrasya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Fried'in Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e söylediği 'Türklerin 301 gibi yasa maddelerine ihtiyacı olmaz' sözlerine atıfta bulunan Kutan, "Bunlar en kibar ifadeyle tam küstahca beyanlardır" dedi. ABD'nin uyutma politikası içinde olduğunu söyleyen Kutan, bunlardan birisinin ise PKK Koordinatörlüğü olduğunu belirti. SP olarak baştan beri PKK Koordinatörlüğü altındaki oluşuma karşı çıktıklarını belirten Kutan, bunun bir aldatmaca olduğunu ve Raltson'un Türkiye'yi oyalamak için gelip gittiğini söylediklerini belirtti. Kutan, "Peki ne oldu? PKK'ya Amerikan silahları verildiği ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan bu koordinatörlük mekanizmasının çalışmadığını söylemek mecburiyetinde kaldı" diye konuştu. ABD'nin hiçbir zaman Türkiye'yi stratejik ortak olarak gördüğünü açıklamadığını belirten Kutan, ABD'nin ikinci Sevr Haritasını da Türkiye'nin önüne koyduğunu söyledi. Türkiye'nin AB ilişkilerini de değinen Kutan, "AB ile ilişkilerimiz onurumuzu zedeleyici, aşağılacağı bir tarzda devam etmektedir. AB 11 Aralık 2006 günkü kararında müzakerelerin 8 başlık altında durdurulduğunu ve Rumlara limanlar açılmadığı takdirde, halen açılmış bulunan başlıkların kapatılmayacağını bildirmişti. Görünen o ki 2007 yılında da bildik baskılar artırılarak sürdürülecektir" diye konuştu. Kutan, Kıbrıs konusunun da müzakerelerin unsuruymuş gibi ele alındığını, Türkiye-AB ilişkilerinde bir baskı aracı olarak kullanıldığını söyledi. Hükümetin AB sevdası içerisinde her türü tavizi vermeye devam ettiğini savunan Kutan, hükümetin Türkiye'nin muhakkak AB üyesi olacağı iddiasında bulunduğunu kaydetti. Kutan, bazı AB ülkelerinin ise Türkiye'ye ikinci sınıf statü vermek istediğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın derin devlet sözlerini değerlendiren Kutan, " Başbakan Erdoğan, 'derin devlet vardır ancak ortadan kaldırılması çok güçtür' demiştir. İktidar makamı dert yanma yeri değil, muktedir olup sorunları çözme yeridir" dedi. AK Parti iktidarının 5. yılını tamamladığını belirten Kutan , "Takke düştü, kel göründü. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Hükümet dış politikada, ekonomide, sosyal ve kültürel meselelerde ülkeyi tam bir kaosun, çöküşün içerisine sürüklemiştir" şeklinde konuştu.

Toplantıda, ayrıca başarılı çalışmalar yapan il ve ilçe başkanlarına Kutan tarafından madalya verildi.

(EDA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title