Haberler

"Son Tango" Operasyonu Kapsamında Tutuklanan Urfi Çetinkaya 24 Yıl Hapis Cezasına Çaptırıldı

"Son Tango" Operasyonu Kapsamında Tutuklanan ve Aralarında Urfi Çetinkaya'nın da Bulunduğu 16 Sanığın Yargılandığı Davadan Karar Çıktı.

"Son Tango" operasyonu kapsamında tutuklanan ve aralarında Urfi Çetinkaya'nın da bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davadan karar çıktı.

Mahkeme heyeti, örgütlü bir şekilde uyuşturucu imal etmek" suçunda Urfi Çetinkaya, Talip Doğan ve Enver Sarı'yı 24'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Duruşma İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkmesi'nde görüldü. Urfi Çetinkaya ve Talip Doğan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanık duruşmada hazır bulundu. Duruşmada son savunmasını yapan Urfi Çetinkaya, "Padişah ve vezirleriyle ilgili bir hikaye anlatmak istiyorum" diyerek sözlerine başladı. Çetinkaya, "Bir şahıs padişaha karşı suç işlemiştir. Bu şahıs, Mısır Padişahı'nın oğludur. Padişah 3 vezirini çağırıp ve ceza verilmesini sormuş. Birinci vezir kafasını kesip davul yapmasını, ikinci vezir etinden kavurma yapmasını, üçüncü vezir ise büyüklerin af etmesi gerektiğini söyler. Şahıs, 'Her vezire karşı da suçunun hükmüne göre kanaatini söylemiştir' diye padişaha söyler. Daha sonra padişah, diğer vezirleri çıkarıp, bu şahsa sorduğunda şahıs, 'Ben birinci vezirim. Birinci vezirin dedesinin davulcu babasının kasap, ikinci vezirin dedesinin kavurmacı, üçüncü vezirin ise soyunun padişaha dayandığını biliyorum. Ben de padişah çocuğum, bu nedenle adaletli olarak vicdanına göre davran' diye padişaha söylemiştir" dedi. Ardından Çetinkaya, "Ben de mahkemenin vicdanına göre davranmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Çetinkaya son sözünde ise "Herkes sütünün hükmüne göre davransın" diye konuştu. Diğer tutuklu sanıkların ve avukatlarının son savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Urfi Çetinkaya, Talip Doğan ve Enver Sarı'nın "örgütlü bir şekilde uyuşturucu imal etmek" suçundan 20'şer yıl hapis ve 20 biner gün adli para cezasıyla cezalandırılmalarına ancak uyuşturucu maddenin eroin olması nedeniyle cezanın yarı oranda artırılarak, 30'ar yıl, hapis ve 30 biner gün para cezasıyla cezalandırılmalarına, suçun teşkil edilmiş bir örgüt faaliyeti içinde olduğundan cezaların tekrar yarı oranda artırılarak 45'er yıl hapis ve 45 biner gün ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verildi.

Sanıkların yargılama sürecindeki davranışları göz önünde bulundurularak 1 bölü 6 oranında indirerek 37'şer yıl 6'şar ay, hapis 35 bin 500 gün adli para cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi.

Mahkeme heyeti suçun işlendiği tarihi göz önüne aldığında Eski TCK üzerinden karar verilmesi gerektiğini belirterek, sanıkların 24'er yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verildi.

Mahkeme heyeti, adli para cezasının günlük 20 YTL'den paraya çevrildiğini sanıkların 710 biner YTL ile ayrı ayrı cezalandırılmasına da hükmetti.

Mahkeme heyeti, "uyuşturucu ticareti yapmak", "uyuşturucu madde bulundurmak" "suç işlemek için örgüte üye olmak" suçundan 10 sanık hakkında ise 2 yıl 6 aydan 22 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanıklara çeşitli adli paralarına da çarptırdı. Yeterli delil bulunmadığından 2 sanığın beraatına karar veren mahkeme heyeti, 1 sanığın ise, uyuşturucu ticareti ile ilgili örgüte dahil olmadan asithanhidrit satışı, olduğundan sanığın Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'ne yargılanması için tevhidine karar verdi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title