Haberler

Son Dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı ve BDDK'nın swap hamlesiyle dolar ve euro düştü

Güncelleme:

Dün Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e çıkarmasıyla dolar ve euro düştü. Faiz kararı öncesi dolar 7,71 ile tarihin en yüksek seviyesinde bulunurken, euro ise 8,99 ile 9 lira sınırında seyrediyordu. Faiz artırımı sonrası dolar rekor seviyeden 7,56'ya kadar geriledikten sonra günü 7,64'ten tamamladı. Euro ise 8,83'e kadar geriledikten sonra günü 8,91'den tamamladı. BDDK'dan bugün gelen swap işlem limitlerini artıran karar sonrasında dolar ve euro, bugüne de düşüşle başladı.

DOLAR VE EURO KAÇ LİRA?

BDDK'nın swap kararı sonrası 7,52'ye kadar gerileyen dolar saat 10.10 itibarıyla 7,54'ten, 7,78'e kadar gerileyen euro ise şu sıralar 8,81'den işlem görüyor.

DOLAR KARŞINDA EN ÇOK TL DEĞER KAZANDI

Analistler, hem Merkez Bankası'nın hem de BDDK'nın kararları sonrası Türk lirasının dolar karşısında en çok değer kazanan gelişmekte olan para birimi olduğuna dikkati çekti. Türk lirası dolar karşısında yüzde 1,3, Güney Afrika randı yüzde 0,7, Rus rublesi dolar karşısında yüzde 0,4, Endonezya rupisi yüzde 0,3 değer kazandı.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri ve ABD Merkez Bankası üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirten analistler, Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (51)

Üret, tüket. Üretim şart.:

Dolar 5 lira, Euro 6 lira seviyelerine düşmeden hiç bir şeyin fiyatı düşmez. Bu da mümkün değil şu ortamda. Dolayısıyla 10 kuruş, 20 kuruş düşüşler piyasadaki hiçbir şeyin fiyatını düşürmez. Euro doları düşürmeye çalıştığımız çabayı üretime harcasaydık şuan dışa bağımlılığımız önemli ölçüde azalmış olur, bana ne euro dolardan diyebilirdik. Ama bir çok şeyi ithal ettiğimiz için maalesef euro şöyle dolar böyle demeye devam edeceğiz. Üretmeden tüketen toplum olduğumuz sürece bu düzen değişmez.

14
2
yanıtYanıtla
Bulut:

Dolar nereye düştü 5 liraya mı 20 kuruş düşünce dolar düşmüş mü oluyor, algı yapmayı bırakın tarım ve hayvancılık üretimi yok fabrikalar bişey üretmez hammadde yurtdışı kaynaklı fabrikadan 85 bine çıkan Megane sedan 329 binliraya 2000 model Megan 40-50 binliraya satılır hale gelmiş ücretsiz izin tavan yapmış birileri hala pembe tablo cizsin.

11
3
yanıtYanıtla
Mehmet:

Helal bulut kardesim

yanıt3
yanıt0
Remzi damar:

Hani Maliye Bakanı 550 iner dedi bakalım inecek mi

yanıt0
yanıt0
tayyib:

kornava denen bi şey yok. sırf doktorların devleti dolandırmek için uydurduğu bi yalandır. her barkuta devletten para alıyorlar. düşşünün kaç lira maaş alıyorlar. en düşük memur 5 bin tl. birde hastanenin seyrini aksatıyorlar. adam taştan gidiyor korneva kadın yaşlı boğazda akyuvar eksikliği var. biliyorum . . . kornevasın diyor. halbuki bi başka doktor teşhisikoymuştu. ve tedavisini söylemişti. yazıklar olsun hükümete.

4
9
yanıtYanıtla
ilker:

İnşallah o hastalıktan muzdarip perişan olursun da anlarsın ondan sonra

yanıt1
yanıt1
İYİ SALLAMIŞSIN:

çok sallama belliki küçük. . .

yanıt1
yanıt0
TÜHHHHH:

halbuki 1 senedir söylüyorum dolar 12 TL olacak :)) faiz arttırımı uygulaması her zaman devlete zarar verir, yani faiz artttırımı uygulayıp doları engellersin ammmaaa şunlar olur;– Enflasyon yüksek bir ihtimalle artar, – Şirketler borç faizlerini ödeyebilmek için yatırımlarını kısarlar, – İnsanlar birikim moduna geçerler, – Borcu olanlar, daha büyük bir borç yükünün altına girerler, – Bankalardan kredi alanlar zor duruma düşerler, – İş kurmak isteyen insanlar, risksiz, emeksiz getiri olan bankalar

yanıt1
yanıt0
Umut:

Güney Afrika Randi Rus rublesi kıyaslama gerçekten çok güzel frakla, dinarla veya manat ile kiyaslanmamis 1 Papua Ginesi 2.01 kuruş yapıyor Papua dediğimiz halen yapraklar ile kendine elbise elinde mızrak ile gezen insanların olduğu ulke

6
3
yanıtYanıtla
meczup:

döviz yükselmesin diye önce döviz sattılar birilerini bu yandaşları olabilir zengin ettiler sonra swap mwap ekonomiyi katakullilerle yönetiyorlar yandaşları dahi onlara inanmıyor bunlar dolarda neymiş diyor geçiş arantileri dolarla önceki gün karaköydeydim hırdavat elektirik malzemesi ucuz olsun diye yerli malı alıyım dedim adam şu kadar dolar bu kadar euro demezmi bunların her şeyi yalan dolan koyunlarıyla sefa sürüyorlar piyasa alev almış yanıyor bunar binbir odalı saraylarda sefa sürüyor

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title