Haberler

Son dakika haberleri | Cennet hurması Karacabey üreticisine yeni kazanç kapısı olacak

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre Cennet hurması Karacabey üreticisine yeni kazanç kapısı olacakBURSA Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, üretici Şaban Kasım'ın cennet hurması bahçesini ziyaret etti.

Cennet hurması Karacabey üreticisine yeni kazanç kapısı olacak

BURSA Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, üretici Şaban Kasım'ın cennet hurması bahçesini ziyaret etti. Bakımının kolay oluşunun yanı sıra pazar sıkıntısı da olmayan Trabzon hurmasının Karacabey'de alternatif tarım modeli olması bekleniyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gerçekleştirdiği kırsal mahalle ziyaretleri kapsamında, kırsal kalkınmayı destekleyen kişi ve kuruluşları da bir bir ziyaret ediyor. Karacabey'de tarımın alternatiflerine yönelik çeşitli çalışmaları destekleyen ve bu kapsamda üreticilerle iş birliği içerisinde olan Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz günlerde Danışment Mahallesi'nde 80 dönüm üzerine kurduğu Trabzon hurması bahçesinin sahibi Şaban Kasım'la görüştü.

Bir diğer adı da cennet hurması olan ağaçları yerinde inceleyen Özkan, alternatif tarım ürünlerine bu meyvenin de eklenebileceğini belirtirken, bu üretimin ilçe tarımı için farklı bir rol model değeri de taşıdığını kaydetti.

Şaban Kasım, cennet hurmasının hem dayanıklı hem de oldukça bereketli olduğuna işaret ederek, pazar sıkıntısı olmadan üretim yapılabileceğinin altını çizdi. Kasım, "2010 yılında bu meyveyi Çanakkale'de bir arkadaşta görmüştüm. ve ben de denedim. 2010 yılından beri üretimine devam ediyoruz. 3 yılda normal verime geçiyor, 5 yılda para kazandırmaya başlıyor. Diğer ürünlerle mukayese edildiğinde çok karlı çünkü çok az masrafı var. Satamama gibi sıkıntı yok, şu anda 80 dönümde ürünümüz ekili, imkanım olsa daha da çoğaltırım" dedi.

"Alternatif ürünleri daha da geliştirmeliyiz"

Belediye Başkanı Ali Özkan ise yaptığı açıklamada, "Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak değerlendirilen güzellikler şehri Karacabey'imizin mahallelerini sürekli gezmekteyiz. Sabah gün içerisinde, akşam da sürekli kırsal ve merkez mahallelerimizde dolaşıyoruz. Danışment Mahallemizde Şaban Bey alternatif ürün olarak Trabzon hurması ürününü 80 dönümlük bir alanda üretiyor. Karacabey'de alternatif ürünler geliştirmemiz lazım, tüm Türkiye'de tarımla alakalı olarak yeni ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bölgemizde aromatik ve tıbbi bitkiler ekiliyor. Karacabey Belediyesi olarak bu konuda desteklerimiz her zaman devam ediyor. Şaban Bey ile yaptığımız sohbette, bu faaliyetten çok memnun olduğunu, bakımının da ilaç tüketiminin de az olduğunu, dolayısıyla organik olarak tabir edilebilecek bir üretim modelini burada geliştirdiğini ifade etti. Hasat mevsimi geldiğinde de piyasaya arz edildiğinde herhangi bir şekilde pazarlama sıkıntısı yaşamadığını kaydetti. Alternatif tarım faaliyetleri üzerine kafa yoran hemşerilerimizi de bu bahçeleri ziyaret etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Belediye Başkanı Ali Özkan ve üretici Şaban Kasım, birlikte bahçeyi dolaşarak dalından kopardıkları Trabzon hurmalarını yediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Özkan Karacabey Ekonomi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title