Haberler

BAKAN KURUM ÜSKÜDAR'DA İSTANBUL'UN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİNİ PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLATIYORUZ

Güncelleme:

Üsküdar'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Üsküdar, Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi'nde 140 bin metrekarelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini belki de İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projelerinin biri olacak...

Üsküdar'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Üsküdar, Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi'nde 140 bin metrekarelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini belki de İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projelerinin biri olacak süreci Pazartesi günü itibariyle Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çamlıca'da düzenlenen bayrak töreninde, Üsküdar'da bulunan Küplüce Mahallesi için talimat vermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar'da bulunan Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi'nde incelemeler yaptı. İnceleme öncesi Bakan Kurum, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in ziyaret etti.

'KİRAZLITEPE MAHALLESİ'NDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞUSTOS AYINDA BİTECEK"

Kirazlıtepe Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Kurum, 'Üzerinde bulunduğumuz alan Üsküdar'da Kirazlıtepe. Tam iki buçuk yıl önce burada kentsel dönüşüm projesini başlattığımızda burada bulunan vatandaşlarımızın tamamıyla anlaşamamıştık. İlk anlaşma oranımız yüzde 35 seviyelerindeydi. Ancak biz 18 yılda yaptığımız her işte olduğu gibi kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde projelerimizi yürüttük. ve Kirazlıtepe Mahallesi'nde çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini başlattık. 2 bin konutluk bir projemizin ihale sürecini yürüttük. En son etabımızın ihalesini de pazartesi günü itibariyle yapmış olacağız. Konutlarımız, zemin artı üç dört katı geçmeyen, mahalle kültürünün yaşatılacağı, Çamlıca Cami'miz ve Çamlıca Tepe'mizle komşuluk ilişkilerinin devam edeceği bir proje. Proje ağustos ayı itibariyle bitecek ve hak sahibi kardeşlerinize teslim ediyor olacağız" dedi.

'ÖNEMLİ BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATIYORUZ"

Bakan Kurum sözlerine şu şekilde devam etti:

'Dün 23 Nisan da Sayın Cumhurbaşkanımızın Çamlıca'da bayrak direği dikme töreninde hem çocuklarımızın 23 Nisan bayramını kutladı hem de Üsküdarlı hemşerilerimize müjdeler verdi. Biz de bugün Üsküdar belediye başkanımız ile alan incelemesi yaptık. ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla pazartesi günü itibariyle Üsküdar'ımıza yakışmayan, vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını gideremedikleri, yolların ve alt yapının yeterli olmadığı Ferah Mahallesi'nde, yine arkasında bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde ve Küplüce Mahallemizde 140 bin metrekarelik bir alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz. Bu proje belki de İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olacak. Süreci pazartesi günü itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatıyoruz. Üsküdar'ımıza İstanbul'umuza hayırlı uğurlu olsun diyorum."

'AMACIMIZ ESER SİYASETİ YAPMAKTIR"

Validebağ'daki Koru Düzenleme Rehabilitasyon projesi hakkında da bilgiler veren Bakan Kurum, 'Amacımız İstanbul'umuzda ne kadar riskli yapı varsa bu riskli yapıların dönüşümünü sağlamak. Hedefimiz her yıl 300 bin, 5 yılda bir buçuk milyon acil öncelikli konutu dönüştürmektir icraat yapmaktır, eser üretmektir, eser siyaseti yapmaktır. Yine İstanbul'umuzu ilgilendiren çok önemli bir projemiz de Validebağ'daki Koru Düzenleme Rehabilitasyon projemiz. Validebağ 354 bin metrekarelik bir alanda oluşuyor. Bu alanda tescilli yapılarımızın korunduğu bir rehabilitasyon projesi gerçekleştireceğiz. Üsküdar Belediyemizle yürüteceğimiz projemizde yaklaşık 30 milyon lira yapım bedeli olacak. Bu bedelin yüzde 50'sini bakanlığımız hibe edecek. Kalanını ise kredi desteği vermek suretiyle Üsküdar belediyemizle bu projeyi yürüteceğiz. Validebağ projemizde şimdiden İstanbul'umuza Üsküdarlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

'SÖZDE DEĞİL ÖZDE HAREKET EDERİM"

Belediye başkanlarına çağrıda bulunan Bakan Kurum, 'Bütün belediye başkanlarımızdan ricam şudur sözde değil özde hareket ederim. Kentsel dönüşümün içinde taşın altına elimizi koyalım. İstanbul'da olası bir deprem bekliyoruz ve bu depreme ne kadar sağlam yapılarla girersek o kadar depremin etkilerinden az zarar görürüz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üsküdar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title