Haberler

Tekerlekli sandalyeyle geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Güncelleme:

İzmir'de kemik erimesine bağlı olarak omurgasında çökme kırığı oluşan ve bu nedenle yürüyemeyen hasta, doktorların kırığın oluştuğu kemiğe uyguladıkları kemik çimentosu tedavisi sayesinde yeniden yürümeye başladı.

İzmir'de kemik erimesine bağlı olarak omurgasında çökme kırığı oluşan ve bu nedenle yürüyemeyen hasta, doktorların kırığın oluştuğu kemiğe uyguladıkları kemik çimentosu tedavisi sayesinde yeniden yürümeye başladı.

ABD'de 40 yıl yaşayıp 2017'de eşini kaybeden 58 yaşındaki 4 çocuk annesi Sevilay Eisen, İzmir'e yerleşti.

Mayıs ayında başlayan sırt ve bel ağrılarının artmasıyla hareket etmekte zorlanmaya başlayan ve zamanla tüm gününü yatakta geçiren Eisen'e kentteki özel bir üniversite hastanesinin beyin ve sinir cerrahisi bölümünde görevli Opr. Dr. Murat Düzgün tarafından omurgada kemik erimesine bağlı çökme kırığı teşhisi konuldu.

Düzgün, hastasının ilerleyen yaşı ve mevcut hastalıkları nedeniyle vertebroplasti adı verilen ve kemik çimentosuyla kırık hattının sağlamlaştırıldığı ameliyatı yapmaya karar verdi.

Yaklaşık 2 saat süren operasyonda, hastaya genel anestezi uygulanmadan skopi adı verilen bir görüntüleme cihazıyla çökme kırığı yaşanılan kemiğe kemik çimentosu enjekte edildi.

Operasyondan bir süre sonra ayağa kalkıp adım atmaya başlayan Eisen, fizik tedavi sayesinde artık rahat bir şekilde yürümenin mutluluğunu yaşıyor.

"Yeniden doğmuş gibiyim, artık eskisi gibi yürüyebiliyorum"

Sevilay Eisen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşamı boyunca hep hareketli olduğunu, bel ve sırt ağrıları başlayınca yaşam kalitesinin azaldığını söyledi.

Son zamanlarda ağrılarının dayanılmaz bir hale geldiğini belirten Eisen, "Adım atamıyordum, hayatımı yatağa bağlı sürdürmekten çok korkuyordum. Ailem tarafından tekerlekli sandalyeyle hastaneye getirildiğimde her yerim titriyordu." dedi.

Eisen, getirildiği hastanedeki tedavi olanaklarını ve doktoru Düzgün'ü tanıyınca ABD'de tedavi olmaktan vazgeçtiğini, tedavi sürecinin hemen başlaması için onay verdiğini aktardı.

Hastanedeki tüm sağlık çalışanlarının kendisi için seferber olduğunu anlatan Eisen, şunları kaydetti:

"Doktorum, omurgamda kemik erimesine bağlı çökme kırığının olduğunu söyledi. Ben ameliyat olmaktan korktuğum için önceleri çok korktum ama tedavi yönteminin çok zor olmadığını, 2 saat süren bir operasyonla beni yeniden ayağa kaldıracağını söyledi. Kırığın olduğu yere kemik çimentosu uygulanmasının ardından ben yeniden yürümeye başladım. Tekerlekli sandalye ile geldiğim hastaneden yürüyerek ayrıldım. Yeniden doğmuş gibiyim, artık eskisi gibi yürüyebiliyorum."

"Yüzünün gülmesi beni de mutlu ediyor"

Opr. Dr. Murat Düzgün de hastalarının kendilerine başvurduğunda çok umutsuz olduğunu, yeniden ayağa kalkıp yürüyemeyeceği için çok korktuğunu söylediğini ifade etti.

Hastasına kemik çimentosu kullanılarak kırık hattının sağlamlaştırıldığı ameliyatı yapmaya karar verdiğini dile getiren Düzgün, "Bu yöntemin Türkiye'de uygulandığı önemli hastanelerden biriyiz. Eğer hastamız tedavi edilmeseydi ileriki dönemlerde omuriliğinde hayati risklere neden olabilecek sorunlar yaşayabilirdi. Uyguladığımız yöntem hastamızda olumlu yanıt verdi. Sevilay Hanım artık kendi başına yürüyebiliyor. Bir doktor olarak hastamızın yüzünün gülmesi beni de mutlu ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İzmir Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title