Haberler

Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu: 50 ilde, 220 gözaltı

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik "Silici" kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Kaçakçıların devleti 5 yılda 15 milyar TL zarara uğrattığı belirlendi.

Operasyonda 220 şüpheli gözaltına alınırken, akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edildi. Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar TL olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL, 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı, operasyonun Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğunu açıkladı.

KAMU KURUMLARINI ZARARA UĞRATTILAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce; 15 ve 16 Ocak tarihinde eş zamanlı olarak İstanbul merkezli 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik "Silici " kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yapılan çalışmalarda; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Gelir İdaresi(GİB) ve Vergi Denetim Kurulu (VDK) ile işbirliği yapıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 220 şüpheli gözaltına alındı.

MALİ BELGELERE VE DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU

170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması, 1 istasyon teknik destek firması, 2 otomasyon yazılım ve bağlı 1 şubesi olmak üzere toplam 242 noktada vergi müfettişleri ile gelir uzmanlarının katılımı ile yapılan aramalarda mali belgelere ve bilgisayar, cep telefonu gibi dijital materyallere el konuldu. Operasyon kapsamında arama ve gözaltına alma işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Cumhuriyet İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (59)

Adamın Biri:

Tamam güzel operasyon yapmışsınız ama bunlar barajın ufak çatlakları, esas gediklere operasyon yapın. Devasa holdinglerin kaçırdıkları vergileri kontrol edin.

44
2
yanıtYanıtla
Gazi:

O holdinkleri denetlemelerine gerek yokki zaten vergilerini siliyolar afediyolar

yanıt21
yanıt1
Başka Adam:

Sence davasa olanların vergi kaçırmalarına gerek kalıyor mu? Onların borçları zaten siliniyor. .

yanıt16
yanıt1
çaçan:

Yapilan bütün ihaleler özelleştirmeler de incelese neler var neler. Gerçek fiyatı arasında en az 10 kat fark olan ihaleler katakulleler var. Devlet mali vebali öyle kolay ödenmeyecek günah Allah affetmez...

26
2
yanıtYanıtla
Banu:

Mesela tekel seka biri bin oldu alanın.

yanıt0
yanıt0
yurttaş:

bu ülkede çalanların yarısından çaldıkları geri alınsa ekonomik sıkıntı kalmaz.

24
0
yanıtYanıtla
Comolokko:

Bosuna mercedeslere audilere binmiyorlar

20
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

Hesapları şaştı heralde, görmeyi unuttukları biri Ayaklarına basmış yoksa 5 yıl diyor adamlar üsküdarı geçmiş.

14
6
yanıtYanıtla
kürşat:

bu ülkede çalan çaldığıyla kalır hiç kimse merak etmesin bunlarda çıkar ucu kimbilir hangi bürokrata bakana vekile dayanıyor kimbilir

16
2
yanıtYanıtla
ercan:

bunlara ömür boyu hapis verilmesi lazım

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title