Haberler

KAYSERİ Kayseri Valisi Günaydın: Vaka artışının en büyük nedeni taziye ve akraba ziyaretleri

Güncelleme:

Kayseri Valisi Günaydın: Vaka artışının en büyük nedeni taziye ve akraba ziyaretleriKAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, koronavirüs risk haritasında yüksek riskli iller arasında bulunan kentte denetim yaptı.

Kayseri Valisi Günaydın: Vaka artışının en büyük nedeni taziye ve akraba ziyaretleri

KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, koronavirüs risk haritasında yüksek riskli iller arasında bulunan kentte denetim yaptı. Vali Günaydın, vaka artışının en büyük nedeninin akraba ve ev ziyaretleri olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında, Kayseri'de 20-26 Şubat tarihleri arasında 100 bin kişide vaka sayısı 88,05'ken, 27 Şubat-5 Mart tarihlerini kapsayan güncel haritada 97,72'ye yükseldi. Bu kapsamda, Vali Günaydın beraberinde İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile birlikte kentin en yoğun olduğu İstasyon caddesinde denetim yaptı. Vali Günaydın, faaliyet gösteren belediye otobüslerini kontrol etti, vatandaşlara maske ve mesafe kuralına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Günaydın, pandemi ile mücadelenin yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, "Ne durumda olduğumuz açık bir şekilde paylaşıyoruz. İlimizde son 15 günde vaka artışlarını hepimiz görüyoruz. Vaka sayısını düşürmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Kurallar konusunda gelen ihbarları değerlendiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız okullarımızda hangi sınıfların yüz yüze eğitim göreceğini açıkladı. Bazı özel okullarda yüz yüze eğitimin olmadığı sınıfların açıldığını tespit ettik. Görevlilerimiz tutanaklarını tuttu. Bu okul yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Bu kurallar toplum sağlığının korunması amacıyla getirildi" dedi.

'ZİYARETLERİ ERTELEYELİM'

Aile ziyaretlerinin koronavirüs bulaşına en büyük neden olduğunu vurgulayan Vali Günaydın, "Lütfen eş, dost, akraba ziyaretlerini bir süre erteleyelim. 'Komşumdan, akrabamdan virüs bulaşmaz' düşüncesi son derece yanlış. Taziye ziyaretlerinde de kaçınmalıyız. Kırsal mahallelerde toplu olarak ekmek yapmak, mantı yapmak gibi faaliyetler durdurulmalı. Sağlık çalışanlarını yükünü ağırlaştırmayalım. Unutmayalım ki bir tek vaka bile kişi sayısını 100'e çıkarabiliyor" diye konuştu.

Öte yandan, kentte dün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından bugün cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandığı görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title