Haberler

Son dakika: Ekvator Ginesi'nde 6 Fransız askeri gözaltına alındı

Güncelleme:

Son dakika haberler... Ekvator Ginesi'nde bulunan Bata Havalimanı'na helikopterlerine yakıt ikmali için iniş yapan 6 Fransız askeri gözaltına alındı.

Ekvator Ginesi'nde bulunan Bata Havalimanı'na helikopterlerine yakıt ikmali için iniş yapan 6 Fransız askeri gözaltına alındı.

Fransız ordusu Ekvator Ginesi'nin en büyük şehirlerinden Bata'da bulunan Bata Havalimanı'na yakıt ikmali için dün iniş yapan Fransız ordusuna ait helikopterde bulunan 6 Fransız askerinin gözaltına alındığı bildirildi. Ekvator Ginesi basınında yer alan haberlerde, helikopterin izinsiz iniş yaptığı ve gözaltına alınan Fransız askerlerinin Bata'daki bir polis karakolunda sorguya çekildiği aktarıldı. Haberlerde, "Ulusal yetkililer, bu askeri olayın bir Paris casusluğu ve provokasyonu operasyonu olduğu ihtimalini göz önünde bulunduruyor" ifadeleri kullanıldı.

Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo'nun oğlu Mangue sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bir "keşif helikopterinin" Ekvator Ginesi'nin hava sahasını ihlal ettikten sonra izinsiz indiğini belirterek, "Bu, Fransa'nın Ekvator Ginesi Cumhuriyeti'ni istikrarsızlaştırma niyetini bir kez daha gösteriyor" dedi.

Fransa ordu sözcüsü Albay Pascal Ianni yaptığı açıklamada ise, dün söz konusu askeri helikopterin Bata Havalimanı'na yakıt ikmali için iniş yaptığını ve askerlerin silahsız olduğunu belirtti. Ianni, helikopterin Kamerun'un Douala kentinden Gabon'un başkenti Libreville'deki bir Fransız askeri üssüne gittiğini ifade ederek, herhangi bir casusluk olayı olmadığını belirtti.

Albay Ianni, "Bata'da düzenli olarak duruyoruz ama Bata Havalimanı'yla da düzenli olarak koordinasyon sorunu yaşıyoruz. Kontrol kulesi pek iniş izni vermiyor" ifadelerini kullandı. Yerel yetkililerle müzakere aşamasında olduklarını belirten Albay Ianni, "Bilgimiz olan bir olayla karşı karşıyayız. Helikopteri ve mürettebatı ellerinde tutuyorlar" dedi.

Bata'da el koyulan helikopterin silahsız ve genel maksat helikopteri olduğu öğrenildi. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ekvator Ginesi Paris Albay Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title