Haberler

Çaldıran'da vahşice öldürülen köpekler gömüldü, inceleme sürüyor

Güncelleme:

Çaldıran'da vahşice öldürülen köpekler gömüldü, inceleme sürüyor (2)BAŞKAN ENSARİ: BU VAHŞETİ YAPANLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZVan'ın Çaldıran ilçesinde boş bir ev ve yanında bulunan eklentinin içinde işkence edilerek öldürüldüğü belirlenen ağızları bağlı çok sayıda köpek ölüsü belediye...

Çaldıran'da vahşice öldürülen köpekler gömüldü, inceleme sürüyor (2)

BAŞKAN ENSARİ: BU VAHŞETİ YAPANLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Van'ın Çaldıran ilçesinde boş bir ev ve yanında bulunan eklentinin içinde işkence edilerek öldürüldüğü belirlenen ağızları bağlı çok sayıda köpek ölüsü belediye ekipleri tarafından boş bir alana gömülürken, yaşanan vahşetle ilgili Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, DHA'ya konuştu. Başkan Ensari, vahşeti yapanların ortaya çıkması için avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

Belediye olarak bu konudaki tavırlarının da net olduğunu söyleyen Başkan Ensari, "Hem belediye başkanı olarak, hem de kişisel olarak insani görevim neyse yapılan vahşetin hiç bir şekilde peşini bırakmayacağız. Gereken cezayı alabilmeleri için uğraşacağım ve yapanları ortaya çıkartacağız. Bu vahşeti hiçbir şekilde belediyeye mal edemezler. Etme noktasında da çalışanlar var. Çünkü bunu yapan kişiler art niyetli ve aynı zamanda ruh sağlığı yerinde olmayan insanlar. Kısacası bunlara insan diyemiyoruz, hayvan bile diyemeyiz. Çünkü, her canlı bizim için mukaddestir. Biz nasıl yaşamı hak ediyorsak, onlar da yaşamı hak ediyorlar. Özellikle belediyenin çalışmaları hiçbir şekilde gözardı edilemez. Belediyeye herhangi bir ihbar geldiğinde ya da sosyal medyada paylaşıldığı an aynı saat, aynı dakika içerisinde o hayvanlarımıza ulaşabiliyoruz. Düzenli olarak her hafta sokak hayvanlarını Büyükşehir Belediyesine teslim ediyoruz. Orada onların bakımları yapılıyor" dedi.

BU VAHŞETİ YAPANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Belediye olarak hayvanlara her hafta belirli noktalara yiyecek bıraktıklarını belirten Ensari, "Yavru köpeklerimiz için baraka oluşturup, özellikle o hayvanları hem beslenme noktasında, hem barınma noktasında, hem de Büyükşehir'e getirme noktasında çalışmalarımız var. Hayvanseverler çalışmalarımızı bizzat sahada gördüler. Kışın eski 40 dereceyi gören bir ilçede yaşıyoruz" diye konuştu. Ensari, " Bunu yapanlar kendi ruh halini tatmin etmek için hayvanlara işkence yaptırmışlar. Bizzat ben kendim bunun peşini bırakmayacağım. Sosyal medyada bizim ekipler görür görmez, hemen harekete geçtiler. Emniyet ve zabıta ekiplerimiz olay yerine gidildi. Orada gömülen hayvanlar, zabıta ekipleri ve veteriner hekimlerimiz tarafından alınarak boş bir alana götürülüp gömüldü. Bunu yapanların ortaya çıkması için avukatım aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunun peşine bırakmayacağım. Şu an polis ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar bittikten sonra basına bunu yapanları açıklayacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şefik Ensari Çaldıran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title