Haberler

Son Dakika: BioNTech aşısında imzalar atıldı! Mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı Türkiye'ye teslim edilecek

Güncelleme:

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı için imzaların atıldığını duyurdu. Mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşının Türkiye'ye teslim edileceğini belirten Bakan Koca, "Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için 550 bin doz aşı ayrıldı" dedi.

Çin aşısının ardından Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısından da müjdeli haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısında imzaların atıldığını ve mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşının Türkiye'ye teslim edileceğini açıkladı.

"BU YIL İÇİN 550 BİN DOZ AŞI GELECEK"

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BioNTech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu anımsatarak, "Bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur" dedi.

30 MİLYON DOZA KADAR AYNI ŞARTLARDA AŞI TEMİN EDİLEBİLECEK

Bu miktarın Türkiye'ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklendiğini ifade eden Koca, "Bununla birlikte Mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir"

Bakan Koca, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili sorumluluk kabul etmek istememesiydi. Bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı. Bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan onay alınacak.

Bu anlaşmanın hayata geçmesinde engellerin ortadan kalkmasında Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın büyük emekleri vardır. Türkiye için yaptığı ayrıcalık unutulmayacaktır. Kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ederim."

Son Dakika: BioNTech aşısında imzalar atıldı! Mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı Türkiye'ye teslim edilecek

YÜZDE 95 ORANINDA ETKİLİ

Öte yandan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının güvenli ve yüzde 95 oranında etkili olduğunu açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Fahrettin Koca Türkiye Pfizer Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (25)

tayfun:

4, 5 milyon aşı iki doz da vurulsa 2 küsür milyon kişiye yeter, o kişilerinde halk olmadığı açık. TR nin nüfusu 80 milyon. Getirin 100 milyon aşıyı vatandaş parası ile vurulur. Gölge etmeyin başka ihsan istemez sizden

21
7
yanıtYanıtla
taner erden:

bu aşı kimler için geldiği belli. gariban (kobay) halka etkisi bile üreticisi tarafından saklanan çin malı, torpilli yandaş ve yalakaya ? etkili alman malı. inşallah yanılıyorumdur.

18
9
yanıtYanıtla
iKi PART:

PART ne demek kardesim, iki parça, yeni yeni seyler sokmayin Türkçe''ye zaten girmis girecegi kadar

16
4
yanıtYanıtla
Mani:

Par Kürtçe Farsça indo germen dillerinde bölüm grup parça pay demek

yanıt0
yanıt0
bize sıra gelene kadar yıllar geçer:

Anlaşıldı aşıya ulaşan olsun da toplum bağışıklığı oluşsun, bizde aşıya nasıl ulaşırız derdinden kurtulmuş oluruz. .

15
2
yanıtYanıtla
adnan:

maliyet kadar yükümlülük de ne oluyor. 5 dolarlık aşıdan insanlar ölürse , 5 dolarlık tazminat mı ödeyecek. düşünsene 5 liralık bıçakla adam bıçaklıyorsun 5 lira ceza ile kurtuluyorsun.

6
1
yanıtYanıtla
adnan dayı:

küreselcilerin şirketi sana aşıyı vermeden önce dava açamazsın diye imzalatcaklar. adamlar herşeyi düşünüyor senin canını değil

yanıt1
yanıt0
Akıl:

Garibanlığın gözü kör olsun

4
0
yanıtYanıtla
Akrep:

Hani siz yerli aşı diyordunuz nerde sizde i beyin varmı ki aşı yapabilmeniz için

2
0
yanıtYanıtla
Mine Ural:

Biontec halk içinmi geliyor? Çin gibi dünyaya kapalı bir ülkenin aşısını olmak istemiyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title