Haberler

Son Dakika: Almanya, Türkiye'ye uyguladığı seyahat yasağını 4 il için kaldırdı

Güncelleme:

Son dakika: Almanya, koronavirüs salgınından dolayı Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için kaldırdı.

Almanya Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırdı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, 4 Ağustos'tan itibaren İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'ya muafiyet tanınacağını açıkladı. Almanya, böylelikle Türkiye'deki bu bölgelere gidecek tatilcilere yeşil ışık yaktı.

TEST SONUCU POZİTİF ÇIKAN TÜRKİYE'DE KARANTİNADA KALACAK

Yapılan açıklamada, kişilerin Almanya'ya dönmeden 48 saat önce PCR testi yapılması gerektiği belirtilirken, test sonucu pozitif çıkanların Türkiye'de karantinada kalacağı belirtildi.

PCR TESTİ ZORUNLU OLACAK

Türk hükümeti tarafından hazırlanan turizm ve hijyen tasarısına sıkı şekilde bağlı kalınması şartıyla seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtilen açıklamada, tasarının tatilcilerin Almanya'ya dönmeden 48 saat içinde zorunlu PCR testi yapmaları da içerdiği anımsatıldı. Türkiye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması için Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yoğun çaba sarf etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen ay başkent Berlin'de mevkidaşlarıyla görüşmüştü.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE SEYAHAT KISITLAMASI UYGULANMIYOR

Almanya; Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Yunanistan, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Malta, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç , Slovakya, Slovenya, İspanya, Çekya, Macaristan ve Güney Kıbrıs ile İzlanda, Lichtenstein, Norveç, İsviçre, İngiltere, Kuzey İrlanda, Andorra, Monako, San Marino ve Vatikan haricindeki ülkelere seyahat uyarısını 31 Ağustos 2020 ye kadar uzatmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Almanya Antalya Aydın Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (59)

Havai fişekler patlıyor dimi:

Almancılar gelmişken erken seçim de olsun da oy verip gitsinler.

14
3
yanıtYanıtla
Memleketim:

Alman''larin tavri hakli. Yarim asirdan fazla bize katlaniyorlar. Biz Sureye''lilere 3 ay katlanamadik. Surye''li görgüsüzler Türkiye''de neise bizim görgüsüz Türkler''de Almanya''da aynisi. Ayrica cikari icin Baskan Nazi''ler diye itamda bulunacak Alman''larda sineye cekecek. Yok öyle bir Dünya. Bu arada

7
7
yanıtYanıtla
Bu ne:

Almanyada yetişen gençlik Türkiyenin geleceği olacak. Sizler magandalık, gösteriş, özenti, cinsiyetçilik, şiddet, sosyal medya gibi işlerle uğraşırken, almancılar avukat, doktor ve birçok farklı mesleki alanda eğitim alıyorlar ve özlerine sizden daha bağlılar . Keşke biraz aynaya bakabilseniz.

yanıt5
yanıt4
Bu ne:

Senin gibiler işçiye tepeden bakarken, almancı emeğin ve iş ahlakının önemini bilendir. Türkiyede malesef heryer üç kağıtçı, çıkarcı, kimseye güvenilmez. Burada arkalarından atıp tuttuğunuz o saf, köylü, eski toprak ama dürüst gurbetçilerden biraz ahlak dersi alsaydınız keşke.

yanıt3
yanıt4
Hulya:

Orada yaşamadiğınız belli. Yazık!! Dışarida düşman aramayın düşman içimizde!! Siz orada yaşayan ilk nesilin hangi şartlar ve zorluklar altında yaşadığını nereden biliyorsunuz. Bin düşün bir yaz!! Yazıklar olsun!

yanıt5
yanıt4
sen:

kac kere almanyaya gittin atip tutuyorsun almanyadaki turkler cogu iş sahibi 4-5 lisan konusuyor sen irkçıligı birakta kendini gelistir sokak muhabbeti senin yaptigin.

yanıt3
yanıt1
Memleketim:

Almanya''daki gencler Türkiye''nin gelecegi olacakmis. Bu dedigine sen dahi inanmiyorsun. Ben burda Türkiye''nin gelecegi olacak genclik göremiyorum. Gencler, burdaki özgürlügü, burdaki rahatligi, burdaki ferahligi birakacak Memleket''i kurtaracak. Avrupa''daki sözde Türk gencleri, Türkiye''nin hangi kitada oldugunu dahi bilmiyor. Avrupa''daki gencler gelse gelse on günlük Antalya turu icin gelir. Tatil amacli. Atarken biraz alcaktan atin.

yanıt2
yanıt3
Bu ne:

Hülya, bunun gibilerle anlatamazsın. Onuruyla ve alın teriyle işçilik yapan ilk nesilden öğretmenler, doktorlar, iş insanları, yöneticiler yetişti. Ve herşeye rağmen geldiği yeri unutmadı bu insanlar ve öylesine vefakar. Her iki taraf için geçerli: "istisnalar kaideyi bozmaz"

yanıt3
yanıt0
Bu ne:

"Memleketim"...sen belliki kendinden yola çıkarak yapıyorsun bu yorumu. Herkes senin ve senin çevrendekiler gibi değil. Senin derdin kendinle. Kendini geliştir ve kendinle barış.

yanıt2
yanıt1
Memleketim:

Almanya''da ikamet etmesen bukadar net konusamam. Ayrica ben Heinrich-Heine-Universität''sinden mezun oldum. Bos konusmayi birakin realiteye bakin.

yanıt4
yanıt1
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title