Haberler

Son dakika: Akıllı telefon üreticisi OPPO, Türkiye'de deneme üretimlerine başladı

Güncelleme:

Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akıllı telefon üreticisi OPPO'nun Türkiye'deki fabrikasında deneme üretimine başladığını duyurdu. Fabrikanın tam kapasite üretime geçmesiyle 1000 kişiye istihdam sağlanacak.

Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, İstanbul Tuzla'da yapımı devam eden fabrikasında test üretimine başladı. Konu hakkında açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "OPPO fabrikasının tam kapasite üretime geçmesiyle yaklaşık 1000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Gerekli yatırım ortamını oluşturmak için Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde yoğun gayret gösteriyoruz. Türkiye'ye yatırım yapan kazanır" dedi.

'MADE IN TÜRKİYE' İBARELİ TELEFONLAR RAFLARDAKİ YERİNİ ALACAK

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Tuzla'da 12 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika, Çin menşeli cep telefonu markası Oppo tarafından akıllı telefon üretim tesisine dönüştürüldü. Bakanlık tarafından yatırım teşviki ile desteklenen Oppo'nun üretim tesisinde kurulum çalışmalarına kasım ayı itibariyle başlandı. Yaklaşık 3 ay içinde SMT üretim bandı ve tüm sistemler kuruldu. Deneme üretimi aşamasındaönemli sayıdayeni istihdam oluşturuldu. Bakank Varank, fabrikanın kurulum çalışmaları ve test üretimlerini yerinde inceledi. Bakan Varank'a, Oppo Türkiye CEO'su Weijian Zhou, Fabrika CEO'su Lianbing Zhu ve Oppo Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Deniz Erkmen eşlik etti.Çalışanlarla sohbet edenBakan Varank, test üretiminden çıkan cep telefonlarını imzaladı. Bakan Varank, çok yakında 'Made in Türkiye' ibareli, Oppo marka akıllı telefonların raflardaki yerini alacağını duyurdu.

Son dakika: Akıllı telefon üreticisi OPPO, Türkiye'de deneme üretimlerine başladı

RESMİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Fabrikanın resmi açılış töreni için gün saydığını belirten Bakan Varank, "Oppo'nun Tuzla'daki tesisleri, global cep telefonu markaları arasında ana kart dahil tüm sistemlerin CKD sistemiyle Türkiye'de üretildiği ilk fabrika olma özelliğini taşıyor. Fabrikada tam kapasite üretime geçilmesiyle yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor" dedi.

"TÜRKİYE, AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ KONUMUNDA"

Pandemi sürecinde Türkiye'nin diğer ülkelerden ayrıştığını belirten Bakan Varank, "Türkiye; otomotiv, beyaz eşya ve mobilya gibi dayanıklı tüketim mallarında Avrupa'nın üretim üssü konumunda. Gerek üretim kalitesi gerekse taahhütlerini zamanında gerçekleştirme noktasında Türkiye'ye yatırım yapan uluslararası yatırımcılar bu güvenlerinde hep kazançlı çıktılar. Bunun en somut örneğini pandemi sürecinde gördük. Birçok uluslararası şirket, diğer ülkelerdeki üretimlerini kısarken Türkiye'de artırdı. Dünyanın dev akıllı telefon üreticilerinin Türkiye'ye yapmaya başladıkları yatırımları bu çerçevede değerlendirmek lazım. Özellikle orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerde söz sahibi global firmaların benzer yatırımları önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek. Biz gerekli yatırım ortamını oluşturmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoğun bir gayret gösteriyoruz. Türkiye'ye yatırım yapan kazanır. Akıllı telefonlar alanında yapılan bu yatırımlar ülkemizde önemli yetkinliklerin oluşmasına da katkı sağlayacak. Teknoloji tedarikçisi yeni yerli firmalarımız bu sayede ekosisteme dahil olacak." ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Bakan Varank, ziyaretine ilişkin sosyal medyadan da "Global markaların ülkemize olan ilgisi her geçen gün artıyor. Akıllı telefon üreticisi OPPO, CKD sistemiyle kurduğu Türkiye'deki fabrikasında deneme üretimine başladı. Hoş geldin 'OPPOmobileTR'" paylaşımında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Akıllı Telefon Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (17)

fer:

Millet seviniyor Eskiden beri takip ederim finlandıa hungaria kore vietnam bir cok ülkede en sonda Çinde ucuz işcilik icin üretilen telefon markaları şimsdi en ucuz işcilik Türkiye olduğu icin buraya el asttı 20 milyon işsiz insan varken 1000 kişi işe alacak olması Hükümet davul zurnayla acılış yapıp istihdaöm sağladık diye secim afişleri yaptırsın satılan yüzlerce fabrikadan ses yok

16
10
yanıtYanıtla
cibuti:

inşallah opel e benzetmez bizimkiler. opelin izmirde fabrikası varmış, türk üretimi opellerde ölüm oranı yüksek olduğu için opel firması türkiyeye müfettiş göndermiş, müfettişler araçları bir inceliyorlar, bizimkiler her tarafından tasarruf etmişler arabanın. 2 vida atılacak yere tek vida atalım tamam demişler, her yerinden çalmışlar, ölüm oranlarının neden yüksek olduğu ortaya çıkınca, opel firmasıda tabiki kapıya kilidi vurmuş.

8
5
yanıtYanıtla
Haydar:

Söylediklerin uydurma şeyler otelin yerli bir üreticisi veya yerli ortağı yoktu fabrika gayri menkul işletmeside tamamen general motora aitti diğer gm fabrikalarında kalite neyse birebir aynıydı fabrikayı ve ürettiği özel vectraları gayet iyi biliyorum söylediklerin yalan ve uydurmadır şehir efsanesidir

yanıt0
yanıt0
adam smith:

küresel kapitalizmin bir yöntemidir bu. artık işçi emekçi sırtından geçinmek farklı şekillerde oluyor. kazanan hep para baronları olurken kaybeden hep işçi emekçi kesim.

6
5
yanıtYanıtla
Cenk Çelik:

İşçilik ucuz tabi. Amerikada asgari ücret saatlik 10 $ Türkiye ''de günlük 10 $

11
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

Bulgaristan da daha ucuz, oraya mı gitsinler ? sevinemedin mi? bari gölge etme

yanıt1
yanıt0
Enda:

İstanbul haricinde şehir yok zaten şehir doldu taşıyor hala marmara hala marmara. Bu ülkeyi yönetenler ders veriyo bir ülke nasıl kötü yönetilir dersi.

6
4
yanıtYanıtla
dadaşım:

nokıa samsung apple kullandım geçen bir tane oppo 4 reno lite aldım aldığım gibi 2 ay sonra sattım, telefonunuz çalıyor cebinizden çıkarıyor bekliyorsunuz ekran açılsın arayanı göreyim, şirket malini kullanıyorum karşı taraf mail attım diyor gelmedi diyorum meğerse gelmiş ama bildirim yok yenileyeceksin ki mail akrana düşsün, mesaj geliyor whatsap olsun yada kısa mesaj ekranda bazen görünüyor bazen sadece ses var ha şimdi diyeceksiniz ayarlarını yapmamışsınız iğneden ipliğe bütün ayarlarını yaptım

2
5
yanıtYanıtla
Soruyorum:

Bu üretilen cihazlar sadece Türkiye içinde mi satılacak yoksa yurt dışına da çıkarılacak mı? Eğer çıkarılmayacaksa TR üretilmiştir yazılmasının çok da değeri yok sanki !

3
3
yanıtYanıtla
D:

birşeydende memnun olun :D ülkede ne yapılsa eleştiriyorsunuz :D istiyorsunuz ki her şey berbat olsun kötü olsun :D

yanıt1
yanıt2
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title