Haberler

Son Dakika: Akaryakıtta vergi kaçakçılarına dev operasyon! 1.2 milyar liralık satış verisini silen 157 istasyon tespit edildi

Güncelleme:

Son dakika: İçişleri Bakanlığı, İstanbul merkezli 36 ilde yapılan Silici-2 operasyonunda akaryakıtta vergi kaçakçılığı yapan 120 şüpheliyi yakaladı. Operasyon kapsamında 157 istasyonun piyasa değeri 1.2 miyar lira olan 196 milyon litre akaryakıt satış verisini sistemden sildiği belirlendi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı operasyonunda ikinci dalga başladı. Soruşturma kapsamda İstanbul'da 122 adreste arama işlemi yapıldığı belirtildi. Silici 2 operasyonunda 157 akaryakıt istasyonunda toplam 196 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği, silinen akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 1.2 milyar TL olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan konuya dair yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce; İstanbul merkezli 26.02.2021 tarihinde 36 ilde eş zamanlı akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik "SİLİCİ 2" operasyonu gerçekleştirildi.

'SİLİCİ 2' operasyonu 15-16.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen "SİLİCİ" kod adlı operasyonun devamı oldu.

"SATIŞ VERİSİNİ SİLEREK BÜYÜK KARLAR ELDE ETTİKLERİ BELİRLENDİ"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 120 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçakçıların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) bayi lisansı alarak akaryakıt istasyonlarını açtığı, bu akaryakıt istasyonlarında akaryakıt satış verisi silerek büyük karlar elde ettiği sonrasında ise izlerini kaybettirmek için belli sürelerle EPDK lisanslarını iptal ettikleri şeklinde bir yöntem kullandıkları KOM Birimlerince belirlendi.

"VERGİ KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELEYE KARARLILIKLA DEVAM EDİLİYOR"

Operasyon yapılan 157 akaryakıt istasyonunda toplam 196 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği, silinen akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 1.2 milyar TL olduğu tespit edildi.

Akaryakıt ve akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı suçlarında önleyici tedbirler alınarak, ilgili kurumlarla (MASAK – VDK - GİB) yapılan işbirliği ile mücadeleye kararlılıkla devam ediliyor."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

KOM Daire Başkanlığı İstanbul Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (31)

Kağan:

Şimdi devlete kazık atan bu firmaların teröristten farkı nedir?

23
1
yanıtYanıtla
bjk:

hem ceza hemde ruhsat iptali yapacaksın adam gibi parasını kazanmak isteyen kişilere vereceksin ruhsatı

15
2
yanıtYanıtla
Mhr:

Gelenlerin hepsi calar bu yerlesmıs buraya daha duzelmez

yanıt2
yanıt0
YUH AMA:

DEVLETİ SÖMÜRDÜNÜZ BEE BIKIMADINIZ ALLAH''IN BELALARI

11
5
yanıtYanıtla
engelli:

hersey cigrindan cikti

13
0
yanıtYanıtla
ccc:

o kadar kacırırken aklınız nerdeydi sorusu geliyor . . . . Fakat bnada şükür. . . .

10
1
yanıtYanıtla
Vatandas:

Demek Devletin yeterli standartlari yok ki, cakallar her zaman bir yolunu buluyor.. Avrupa da yapsinlar , America da yapsinlar bakalim..

7
3
yanıtYanıtla
HASAN:

SENİN STANDARDIN VARMI, DEVLETİMİZDE BELLİ STANDARDA UYGUN VATANDAŞLAR BARINDIRILMALI BENCE, FAYDASIZ VE OTA BİKA MUHALEFET OLANLARIDA SÜRGÜN ETMELİ BENCE. . . . .

yanıt2
yanıt4
Vatandas:

HASAN, Hangi bilginle , tecrubelerinle o kucuk dunyandan fikir uretebiliyorsun sen ? Dedigin gibi, senin anlayisinda olanlarin Standartlari, benim ulkeme az geliyor..Benim dusuncemde olan kisilerin bekledikleri standartlar da herkezin bekledikleri standartlar..

yanıt2
yanıt2
HASAN:

Vatandaş denen canlı, senin ve senin gibilerin standarlarını çok iyi bilirim ben, yağ, ekmek sigara kuruğu, çöp dağları, karşılıklı gidip gelinin 2 şeritli yollar, hastanelerde, doktor sırası, ilaç sırası ameliyat sırası, bıçak parası, temeli atılıp birkaç ay sonra terkedilen yatırım vaatleri gibi şeylere bayılan. Muhteşem büyük yapılara hastanelere alerjisi olan, uzay, yerli otomobil, iha, siha, vb. girişimleri duyunca intiharın eşiğine gelen standartlardasınız. . . .

yanıt1
yanıt2
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title