Haberler

Somonun kilosu 5 lira düşerek 20 liraya geriledi

Güncelleme:

Hava sıcaklıklarının artması ve koronavirüs dolayısıyla balığa rağbet azalınca somon balığının kilosu 20 TL'ye kadar düştü.

Karadeniz'in balık ambarı olarak nitelendirilen ve Türkiye'nin birçok yerine balık gönderilen Samsun'da hava sıcaklıklarının artması balık çeşitliliğini ve satışlarını düşürdü. Geçen haftalarda olta balıkçılarının tuttuğu barbun ve istavrit gibi balıklar tezgahlarda yer alırken, bu hafta ise tezgahlarda küçük balıklara rastlanılmadı. Balığa rağbet somonun fiyatı 20 TL'ye düştü.

Somonun kilosu 5 lira düşerek 20 liraya geriledi

SOMONUN FİYATI 5 TL DÜŞTÜ

Somonun fiyatının geçen haftaya göre 5 TL düştüğünü ifade eden balık satıcısı Kurtça Aydın, "Balık satışları şu anda idare eder. En güzel sattığımız balık deniz somonu. Geçen hafta kilosunu 25 TL'den satıyorduk. Bu hafta ise fiyatı 5 TL düştü. Alabalık da 20 TL'den satılıyor. Levrek 40 liradan 30 liraya düştü. Çipuranın tanesini 10 liradan satıyoruz. Birkaç gündür sarı kulak kefal de geliyor. Kilosunu 15 liradan satıyoruz. Havalar biraz daha serinlerse işlerin daha çok açılacağını umuyoruz" dedi.

Somonun kilosu 5 lira düşerek 20 liraya geriledi

KORONAVİRÜS NEDENİYLE İŞLER DURGUN

Somonun kilo fiyatının oldukça ucuz olduğunu dile getiren balık satıcısı Onur Can Köse ise şunları söyledi:

"Somonda büyük bir kampanya yaptık. Kilo başına 5 lira fiyatı düştü. Çipura ve levreğin fiyatı da düştü. Kötek balığının kilosu da 40 liradan 30 liraya düştü. Havalar bu sıralar biraz sıcak gidiyor. O yüzden işler pek yok. Koronavirüs nedeniyle de işlerimiz biraz durgun. İşlerin daha iyi olması için bekliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title