Haberler

Söke Endüstri Meslek Lisesi Robot Yarışmasında Aydın'ı Temsil Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı Jıca ile Birlikte 27-28 Şubat 2008 Tarihlerinde Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde Gerçekleşecek 2. Robot Yarışması; Serbest Robot Kategorisi, Temalı Robot Kategorisi, Çizgi İzleyen Robot Araba Kategorisi Olmak Üzere 3 Kategoride Yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA ile birlikte 27-28 Şubat 2008 tarihlerinde Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde gerçekleşecek 2. Robot Yarışması; Serbest Robot Kategorisi, Temalı Robot Kategorisi, Çizgi İzleyen Robot Araba Kategorisi olmak üzere 3 kategoride yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği proje yarışmalarında bundan önceki iki yılda birinci olarak İlimizi temsil etme başarısı gösteren Söke Endüstri Meslek Lisesi bu kez Çizgi İzleyen Robot Araba Kategorisi'nde mücadele verecek. Söke Endüstri Meslek Lisesi'nin Aydın ilini temsil edeceği 2. Robot yarışması'nda ODTÜ, İTÜ, Bilkent, KATÜ ve Gazi Teknik üniversitelerinin de içinde olduğu toplam 191 yarışmacı ekibin katılacağı öğrenildi.

Çizgi izleyen robot projesinde okul öğretmenlerinden Mustafa Tuncal ve Durmuş Ali Harmancı rehberliğinde; Anadolu Teknik Lise Bilgisayar Bölümü öğrencisi Oğuz İnce, Teknik Lise Elektronik Bölümü öğrencileri Mehmet Öngörü, Suat Işık ve Mustafa Çokgüler çalışırken, Söke Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile projenin tanıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Söke Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Özay açıklamasında; "Okulumuz Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi gelişen teknolojiyi yakından takip ederek öğrencilerimizi teknik ve teknolojik alanda en iyi seviyeye çıkarma çabası içindedir. Bu çalışmamızda bize gerek maddi gerekse manevi olarak desteklerini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Celil Ateşoğlu olmak üzere, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Buğdayeken ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmanın genel kuralının siyah zeminden oluşan 60 santim genişliğindeki bir parkurda, dışarıdan hiçbir müdahale olmaksızın en kısa sürede parkurun tamamlanması olduğunu söyleyen okul müdürü Mustafa Özay, "Okulumuzda yol genişliği 60 santim olmasına karşın, şartları biraz daha zorlaştırmak amacıyla 40 santimetreye düşürerek aynı parkuru birebir ölçeğinde oluşturduk. Robotumuz bu yolu, kendi içerisinde bulunan elektronik devre yardımıyla kendisi algılamakta ve kendi kendisine karar vererek ilerlemektedir. Şu anda pistin bir turunu yaklaşık 20 saniyede dolaşmaktadır. Yarışmada başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

(LT-İK) 26.02.2008 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title