Haberler

Trendyol, Hepsiburada ve Amazon'a neden soruşturma açıldı? Rekabet Kurumu açıkladı

Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında Rekabet Kurumu soruşturma başlattı. Peki, Trendyol'a soruşturma neden açıldı, Amazon ve Hepsiburada'ya neden soruşturma açıldı merak ediliyordu. İşte soruşturma hakkında Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklama...

Trendyol, Hepsiburada ve Amazon'a neden soruşturma açıldı? Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında Rekabet Kurumu soruşturma başlattı. Peki, Trendyol'a soruşturma neden açıldı, Amazon ve Hepsiburada'ya neden soruşturma açıldı merak ediliyordu. İşte soruşturma hakkında Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklama haberimizde...

AMAZON, HEPSİBURADA VE TRENDYOL'A NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, "Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.10.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; otomatik fiyatlandırma mekanizması uygulayan firmalara soruşturma açılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

REKABET KURUMU'NDAN ÜÇ E-TİCARET FİRMASINA SORUŞTURMA

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret firmalarından Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında Rekabet Kurumu harekete geçti. Ön araştırmanın sonunda elde edilen bilgi ve bulguların yeterli olduğunu belirten Rekabet Kurumu, üç firma hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

"BULGULAR CİDDİ VE YETERLİ"

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ'ye yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.10.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; otomatik fiyatlandırma mekanizması uygulayan D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ ve Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi hakkında soruşturma açılmasına, 23-49/940-M sayı ile karar vermiştir. Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun'u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz."

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Hepsiburada Trendyol Türkiye Amazon Gündem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title