Haberler

İller Bankası Volkan Bektaş kimdir, görevi nedir? İlbank nedir, ne işe yarar?

Güncelleme:

İLBANK bütün işlemlerinde kuruluş kanunu ve özel hükümlerine bağlı, tüzel kişiliğe sahip, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan bir kamu kurumudur. Vatandaşların ise en çok aradığı sorulardan olan İller Bankası Volkan Bektaş kimdir, görevi nedir? İlbank nedir, ne işe yarar? Cevap aranıyor.

İller Bankası, Türkiye'de yerel yönetimlerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak, projelerini desteklemek ve yerel ekonomiyi güçlendirmek amacıyla kurulmuş bir finans kurumudur. Tam adı "Türkiye İller Bankası Anonim Şirketi" olan bu kuruluş Atatürk'ün isteği üzerine 11 Haziran 1933 tarihinde 2301 sayılı yasaya dayanarak kurulmuştur. Peki, İller Bankası Volkan Bektaş kimdir, görevi nedir? İlbank nedir, ne işe yarar? İşte detaylar…

İLLER BANKASI İLBANK VOLKAN BEKTAŞ KİMDİR, GÖREVİ NEDİR?

Volkan Bektaş 1974 YılındaTrabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden 1998 Yılında mezun oldu. 2013 Yılında Avrasya Üniversitesi İşletme Bölümü Yüksek lisans eğitimini tamamladı. İller Bankası ErzurumBölge Müdürlüğünde 1998-2001 yılları arası Makine Mühendisi, İller Bankası TrabzonBölge Müdürlüğünde 2001-2011 yılları arası Mühendis, İller Bankası Trabzon Bölge Müdürlüğünde 2011-2013 yılları arası Teknik Uzman, 2013 yılında Trabzon Bölge Müdürlüğünde Yapım Uygulama Müdürü, 2013-2018 yılları arasında Gaziantep Bölge Müdürü , 2018-2019 yılları arasında TrabzonBölgeMüdürüolarakgörev yaptı.

18.01.2019 tarihinde İller Bankası Genel Müdür Yardımcısıolarak atanmıştır.Orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İLBANK NEDİR, NE İŞE YARAR?

1933 yılında kurulmuş ve yerel yönetimlerin mali kaynak ihtiyaçlarını karşılamak, kalkınma projelerini finanse etmek ve yerel ekonomik faaliyetleri desteklemek amacıyla faaliyet göstermektedir. İller Bankası, özellikle belediyelerin, il özel idarelerinin, köylerin ve diğer yerel yönetim birimlerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere düşük maliyetli kredi imkanları sağlar. Ayrıca bu kuruluş, kentsel altyapı projelerinin finansmanını sağlamak, eğitim, sağlık, ulaşım gibi hizmetlerin geliştirilmesini desteklemek gibi amaçlarla da faaliyet gösterir.

İller Bankası Volkan Bektaş kimdir, görevi nedir? İlbank nedir, ne işe yarar?

İLLER BANKASI DEVLETİN Mİ?

İller Bankası, yerel yönetimlere düşük faizli krediler sağlarken, aynı zamanda yerel yönetimlerin gelirlerini yönetmelerine, finansal planlamalarını yapmalarına ve ekonomik faaliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu şekilde yerel yönetimlerin daha etkin ve verimli hizmet sunmaları hedeflenir. İLBANK A.Ş., bütün işlemlerinde kuruluş kanunu ve özel hükümlerine bağlı, tüzel kişiliğe sahip, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan bir kamu kurumudur.

İller Bankası Volkan Bektaş kimdir, görevi nedir? İlbank nedir, ne işe yarar?

İLLER BANKASI TARİHİ

Kurtuluş Savaşından sonra başlatılan kalkınma hamlesi çerçevesinde, şehir ve kasabalarımızın yeniden imar ve inşası konusunda önemli görev ve sorumluluklar üstlenen İller Bankası A.Ş.'nin temeli, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla;

Belediyelerin imar faaliyetlerini finans etmek üzere, 11 Haziran 1933 tarihinde 2301 sayılı Kanunla, 15 Milyon sermaye ile 'Belediyeler Bankası' adıyla kurulmuştur.

Bankanın Kuruluş Kanunu uyarınca yalnız Belediyelere yönelik faaliyetlerde bulunması, kuruluş sermayesinin, hızlı nüfus artışı ve şehirleşmeye paralel olarak artan kredi ihtiyacını karşılayamaması ayrıca, mali kaynağa ve teknik yardıma muhtaç İl Özel İdareleri ile köylerin bu yardım dışında bırakılması ve faaliyet sahasının daha genişletilmesi gibi hususlar göz önünde bulundurularak, Belediyeler Bankasının değişik bir bünyeye sahip kılınması düşünülmüş ve bu düşünceyle kurulan Belediyeler Bankasının, Mahalli İdareler İmar Bankasına dönüştürülmesi için 29.07.1944 tarihinde T.B.M.M. ne sunulan kanun tasarısı hazırlanmıştır. Bu tasarının Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında Bankanın adı 'İller Bankası' olarak değiştirilmiştir.

İl Özel İdareleri,Belediyeler ve Köyleri de içine alan İller Bankası Genel Müdürlüğü'nün kurulması, 13.06.1945 tarihinde kabul edilen ve 23.06.1945 tarihinde de Resmi Gazetede yayınlanan 4759 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle Belediyeler Bankasının görevlerini üstlenerek resmen kurulmuştur.

26.01.2011 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilen ve Resmi Gazete'nin 08.02.2011 tarihli nüshasında yayımlanan 6107 sayılı kanunla "İller Bankası A.Ş." ismini almıştır.

İller Bankası A.Ş. özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özel bütçeli Anonim Şirket statüsünde bir kalkınma ve yatırım bankasıdır.

İller Bankası Volkan Bektaş kimdir, görevi nedir? İlbank nedir, ne işe yarar?

Bankanın Misyonu

Yerel yönetimlere, kentsel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla uluslararası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek, kredi sağlamak, danışmanlık yapmak ve teknik destek vermek yoluyla sürdürülebilir bir şehirleşmeye katkıda bulunmaktır.

Bankanın Vizyonu

Modern kentlerin geliştirilmesi sürecine öncülük eden, hizmet kalitesi kanıtlanmış uluslararası bir kalkınma ve yatırım bankası olmaktır.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Türkiye Cumhuriyeti İklim Değişikliği Volkan Bektaş İller Bankası Türkiye Gündem Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title