Haberler

Dünya Çeviri Günü nedir? International Translation Day ne zaman?

Güncelleme:

Dünya Çeviri Günü ne zaman olacağı ve Dünya Çeviri Günü nedir soruları gündeme geliyor. International Translation Day ne zaman, tarihi nedir vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Dünya Çeviri Günü nedir? International Translation Day ne zaman?

Dünya Çeviri Günü her yıl düzenli olarak kutlanıyor. Dünya Çeviri Günü nedi ve ne zaman olduğu merak ediliyor. Dünya Çeviri Günü ne zaman sorusuna yanıt aranıyor. International Translation Day ne zaman vatandaşlar tarafından gündeme geliyor. Dünya Çeviri Günü nedir, neden kutlanır, tarihi ne sorularuna yanıt aranıyor. Dünya Çeviri Günü nedir? International Translation Day ne zaman? Detaylar haberimizdedir…

DÜNYA ÇEVİRİ GÜNÜ NEDİR?

Uluslararası Çeviri Günü, çevirmenlerin azizi olarak kabul edilen İncil çevirmeni Aziz Jerome adına her yıl 30 Eylül'de düzenlenen kutlamadır. Kutlama ilk başladığı 1953 yılından bu yana FIT (İng. kısaltma, Uluslararası Çeviri Federasyonu) tarafından düzenlenir. 1991 yılında FIT farklı ülkelerdeki uzman çevirmenleri (Hristiyan olması gerekli değil) desteklemek için uluslararası bir dayanışma günü fikriyle ortaya çıktı. Bu, giderek küreselleşme sürecinde olan bir dünyada uzman çevirmenleri onurlandırmanın bir yoludur.

INTERNATİONAL TRANSLATİON DAY NE ZAMAN?

International Translation Day Türkçe karşılığı 'Dünya Çeviri Günü' ne zaman olduğu merak ediliyor. Dünya Çeviri Günü 30 Eylül günüdür.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Dünya Çevre Günü Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title