Haberler

Şike kumpası tanığı: F.Bahçe'ye yapılan operasyon 3 ay önceden belliydi

Güncelleme:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün "futbolda şike" soruşturmasında yargılama sürerken tanık Özgür Kaya'dan itiraflar geldi. Kaya, "3 Temmuz'dan 2-3 ay önce Fenerbahçe'ye operasyon yapılacağı belliydi. Başkan dahil kimlerin gözaltına alınacağı konuşuldu. Yöneticilerin ismi verildi. Aziz Yıldırım'ın ismi net olarak geçti" ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 4'ü tutuklu 87 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, 2 tutuklu sanık, müşteki Mithat Halis, müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile taraf avukatları katıldı. Bazı sanıklara ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanıldı.

Duruşmada ifade veren müşteki Mithat Halis, menajer olduğunu, 2011 yılındaki şike operasyonu sürecinde de Almanya, Avusturya ve Fransa'yı kapsayan bir menajerlik şirketinde ortaklık yaptığını söyledi.

Şike operasyonu sürecinde mesleki ve özel yaşamında çok yıprandığını kaydeden Halis, "Yurt dışında yaşıyordum, bu davanın sanıklarından biri haline getirildim. Hiçbir suçunuz yoksa dahi insanlar size ön yargıyla bakıyor. Özel işlerimde zarar gördüm. Birçok insan yargılandı gördük. Çok önemli bir tezgahın içinden geçtiğimizi, bu tezgahın büyük bir kumpasa dönüştüğü gördük." dedi.

Halis'in ardından, o dönem Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olan Aziz Yıldırım'ın 3 Temmuz sürecinde tutuklanmasına karar verilmesinin ardından götürüldüğü Metris Cezaevi'nin o tarihteki müdürü Zeki Uzun tanık olarak ifade verdi.

"AZİZ YILDIRIM'IN TUTUKLANACAĞINDAN HABERİMİZ VARDI"

Şu anda bir başka cezaevinde müdürlük yapan tanık Uzun, Aziz Yıldırım'ın cezaevine getirilmeden önce tutuklanacağından haberleri olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Yıldırım'a özel yer ayrılmasının söz konusu olmadığını, tutuklanacağını dahi bilmediklerini kaydetti.

Uzun, mahkeme başkanının, "Aziz Yıldırım'ın o dönem Cübbeli Ahmet Hoca ile aynı koğuşta kaldığına dair beyanlar var. Yıldırım'a karşı özel bir muamele yapılması, kin ve garezle hareket edilmesi söz konusu muydu?" sorusu üzerine, "Aziz Yıldırım cezaevine geldiğinde, sağlık sorunlarından dolayı revir koğuşuna verildi. Cübbeli sonradan getirildi, revir 2 koğuşuna verildi. Ayrı ayrı odalarda kaldılar. Aziz Yıldırım'ın tutuklandığını ben de kamuoyunda öğrendim. Kendisine diğer tutuklulara yapıldığı gibi muamele yapıldı" dedi.

Fenerbahçe avukatı Naim Karakaya'nın "Herhangi büyük soruşturmalar operasyonlar öncesinde size cezaevinde yer açılması yönünde talep gelir mi?" şeklinde soru yöneltmesi üzerine Uzun, "Hayır, çünkü biz kimin tutuklanıp tutuklanmayacağını bilemeyiz. Bizim cezaevinde her zaman için yer vardı zaten." karşılığını verdi.

KAYA: GÖZALTI İÇİN AZİZ YIRDIRIM İSMİ NET OLARAK GEÇTİ

Duruşmada daha sonra FETÖ bağlantısından dolayı başka bir dosyadan tutuklu Özgür Kaya tanık olarak dinlenildi.

Tanık Kaya, FETÖ'nün mahrem imam yapılanması içerisinde MİT'ten sorumlu temsilci konumunda görev yaptığını belirterek, "3 Temmuz'dan 2-3 ay kadar önceydi, Sincan'da mahrem yapılanma içinde bir toplantı yapıldı. Ben o dönem MİT mahrem imamının altındaki temsilci konumundaydım. Ben de o toplantıya katıldım. Fenerbahçe'ye yönelik operasyon yapılacağı, Fenerbahçe başkanı dahil kimlerin gözaltına alınacağı konuşuldu. Yöneticilerin ismi verildi. Aziz Yıldırım'ın ismi net olarak geçti. Mecnun Otyakmaz'ın da adı tutuklanacaklar içinde geçti. Fenerbahçe'ye yapılacak operasyon diğer spor kulüplerinden daha fazla ses getireceği için Fenerbahçe seçildi. Amaç hükümete gözdağı verip hizaya çekmekti" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya, yarından itibaren 20 Kasım'a kadar sanıkların ek savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (35)

GADDAR:

ANLATIN HEYECANLI OLUYOR. . . . BAL GİBİ, BUZ GİBİ ŞİKENİN KRALINI YAPTI FENEV. . . . AMA BURASI TÜRKİYE !!! BÜYÜK ÇALANA CEZA YOKKK. . .

6
9
yanıtYanıtla
1907:

F. G. Saraylı işte

yanıt4
yanıt2
aynen:

doğru büyük çalan(F. G. SARAY her sene çalıyor ne bıkıyor nede ceza alıyor) kazanıyor

yanıt2
yanıt1
RECEP:

Gaddar dili R leri söyleyemeyenler için iyi şeyler demiyorlar.

yanıt1
yanıt0
MEMET33:

3 AY ÖNCEDEN KUMPAS BAŞLAYACAKMIŞ MIŞ DA E SENDE TUZAĞA DÜŞMESEYDİN. ADAMLAR SİZE OLTA ATMIŞ SİZDE YUTTUNUZ DAHA NE? ŞİKE YAPIP YAKALANMASAYDINIZ ŞİKE YAPMAMIŞ MI OLACAKTINIZ. ALLAH ALLAH BU NASIL MEMLEKET YAHU, YAPAN BİLE BEN YAPTIM AMA KUMPASA GELDİ DEYİP YIRTIYOR. UEFA-CAS VE TÜRK MAHKEMELERİ TESCİL ETTİ DAHA FAZLA OYNATMAYIN BİR TARAFINIZI IYNATTIKÇA DAHA FAZLA GİRER.

4
4
yanıtYanıtla
necdet44:

adalete inanmayanın beyni kokuşmuştur(33memet gibi),

yanıt2
yanıt1
MEMET33:

NECDER EVLAT NEYİ ANLAMIYORSUN HALA?

yanıt1
yanıt1
cincon:

çok oynatmış gibisin

yanıt1
yanıt1
''MEHMET80'':

Bilader önce git bir Türkçe dersi al gel. Daha adını bile yazmasını bilmiyorsun burada polemiğe giriyorsun.

yanıt2
yanıt1
reis:

MEMET33 sabahlara kadar yayın yapan babalarınız(Toroğlu, çakar, ROK vb. )pes etti, siz hala direniyosunuz. . . . ne ayaksınız

yanıt1
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title