Haberler

Sezer: 'Kei Örgütsel Oluşumunu Tamamladı'

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (Kei) Örgütünün, Kuruluşundan Bu Yana Geçen 15 Yıllık Sürede Örgütsel Oluşumunu Tamamladığını Belirtti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) örgütünün, kuruluşundan bu yana geçen 15 yıllık sürede örgütsel oluşumunu tamamladığını belirterek, KEİ'nin, bölgesindeki en kapsamlı ve önemli iş birliği düzlemine dönüştüğünü söyledi.

KEİ'nin 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla KEİ üyeleri ve gözlemcilerinin devlet ve hükümet başkanlarının davetli olduğu zirve, Çırağan Sarayı Balo Salonu'nda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında başladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, KEİ'nin, ekonomik iş birliğini bölgesel istikrarın temel taşına dönüştürürken, aynı zamanda bölgede barışın güçlenmesine yardımcı olduğunu, uluslararası görünürlüğünü ve saygınlığını pekiştirdiğini vurguladı.

Karadeniz coğrafyasının, Avrupa ile Asya arasındaki kilit konumu ve geniş, doğal ve insan kaynaklarıyla başta enerji ve ulaştırma olmak üzere, birçok konuda uluslararası alanda öne çıktığını dile getiren Sezer, ''Güvenlik ve istikrar arayışının ekonomik ve siyasal açıdan yaşamsal önem kazandığı günümüzde, bu kilit konum uluslararası ilginin bölgemiz üzerinde yoğunlaşmasına yol açmaktadır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, bölgeye yönelik bu ilginin iyi değerlendirilmesinin birçok önemli olanağı da birlikte getireceğini belirterek, özellikle ulaştırma alanında karara bağlanan tasarıların bir an önce yaşama geçirilmesinin önemini bir kez daha vurgulamak istediğini söyledi. Sezer, şöyle konuştu:

''Aynı biçimde, ticaret, enerji, çevre, örgütlü suçlar ve terörizmle savaşım gibi ülkelerimiz ve bölgemiz yönünden işbirliğinin genişletilmesi gereken alanlarda da benzer tasarıların geliştirilmesine özel önem vermeliyiz. Ayrıca, üye ülke özel kesimlerini bir araya getirmeye yönelik tasarı ve etkinliklerin artırılmasının da, ekonomi ve ticaret alanındaki bağlarımızın sağlamlaşmasına katkıda bulunacağı kuşkusuzdur'' diye konuştu.

Sezer, şöyle devam etti:

''Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütünün diğer uluslararası ve bölgesel örgüt ve kuruluşlarla ilişkilerinde gözlenen gelişmeyi, örgütün artan etkinliği ve saygınlığının göstergesi olarak mutlulukla not ediyoruz. Üyelerinin farklı özellikleriyle eşsiz bir niteliği bulunan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, bu deneyimini diğer örgütlerle paylaşmalıdır. Diğer uluslararası örgütlerle işbirliğinin, sayısız olanaklar getireceğine kuşku yoktur. Bu bağlamda, özellikle Avrupa Birliği ile başlaması öngörülen kurumsal ilişkilerin her iki taraf için de önemli yararlar sağlayacağını düşünüyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title