Haberler

Sezer'den TESK'e Ziyaret

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i Makamında Ziyaret Etti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sezer, ekonomik sıkıntıların ve yüksek reel faizlerin toplumun her kesimini, özellikle esnaf ve sanatkarı büyük sıkıntıya soktuğunu savundu. Sezer, aldığı krediyi ödeyemeyen esnaf sayısının da her geçen gün arttığına dikkat çekti. İthalata dayalı büyüme modelinin esnaf üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını söyleyen Sezer, ekonomideki son durumun hükümetin dile getirdiği 'pembe tablo'nun tam tersi bir görüntü içerisinde olduğunu ileri sürdü. Esnaf ve sanatkarın en önemli sorunlarından

biri olan hiper ve gros marketler konusunda AB normlarında düzenlemeler yapılmasına ilişkin TESK'in hazırladığı yasa taslağının değerlendirilmesinde fayda olacağını dile getiren Sezer, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda da esnafı sıkıntıya sokan düzenlemelerin düzeltilmesi gerektiğini savundu. 30 günlük prim borcunu ödeyemeyenlerin sağlık hizmetlerinden faydalanamamaları ve yüksek prim tutarlarının bu kapsamda yer aldığını anlatan Sezer, hükümetin ekonomiyle ilgili bakanlıkları arasında bir

koordinasyonsuzluk bulunduğunu, bunun en önemli göstergesinin de prim konusunda yapılan farklı açıklamalar olduğunu dile getirdi. Sezer, TESK Genel Başkanlığı'na seçilen Palandöken'e de yeni görevinde başarılar diledi.

TESK Genel Başkanı Palandöken ise, esnaf ve sanatkarın Türk çalışma hayatının önemli bir bölümünü oluşturduğuna işaret ederek, "Bizim en büyük sıkıntımız, çözümlenebilir sorunlarımızın gündemden kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarda esnaf ve sanatkar istenilen noktada değildir" dedi. Türkiye'de en büyük istihdam ve yatırımın küçük sermayenin elinde olduğunu belirten Palandöken, bu kapsamda esnafın, ülke ekonomisine de büyük katkı sağladığını vurguladı.

"Bizim sıkıntımız kurallar manzumesinin olmayışıdır" diyen Palandöken, büyük süpermarketler konusunda, "Dünyada nasılsa bizde de aynı olmasını istiyoruz. Yani bir kesimin korunmasıyla değil. Anayasada esnafın korunmasına ilişkin amir hüküm var ama günümüzde bırakın himaye edilmeyi, esnaf sanatkarın rekabet edebilecek gücünün sağlanması yapılamamıştır" diye konuştu. Palandöken, esnaf ve sanatkarın sosyal güvenlikteki problemlerinin de hala aşılamadığını sözlerine ekledi.

(TAN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title