Haberler

Serdar: Ben Alkışlardım

Derbi Maçta "Galatasaraylılar Şampiyon F.bahçe'yi Alkışlasın mı?" Tartışması Hatırlatılan Beşiktaş'ın Genç Futbolcusu Serdar Kurtuluş, "Fenerbahçe İnönü Stadı'na Şampiyon Çıksa, Ben Açıkçası Profesyonel Bir Futbolcu Olarak Alkışlardım" Dedi.

Derbi maçta “Galatasaraylılar şampiyon F.Bahçe'yi alkışlasın mı?” tartışması hatırlatılan Beşiktaş'ın genç futbolcusu Serdar Kurtuluş, “Fenerbahçe İnönü Stadı'na şampiyon çıksa, ben açıkçası profesyonel bir futbolcu olarak alkışlardım” dedi.

İstek Özel Acıbadem Eğitim Yerleşkesi'ndeki lisenin konferans salonunda düzenlenen, “Profesyonel Futbolcuların Yetişen Gençlik Üzerindeki Etkileri” konulu panel yapıldı.

(A) Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Metin Tekin ve Futbol yorumcusu Fenerbahçeli eski futbolcu ve teknik adam Rıdvan Dilmen'in de yer aldığı panele Beşiktaşlı futbolcular İbrahim Toraman ve Serdar Kurtuluş katıldı.

Öğrencilerin sorularına yanıtlarında centilmenlik mesajları veren Beşiktaşlı futbolculardan Serdar, “Fenerbahçe, BJK İnönü Stadı'na şampiyon çıksa alkışlarmıydınız?” sorusuna “Tabii ki neticesinde şampiyon olanı her zaman alkışlamak gerekir. İsterdik ki Beşiktaş şampiyon olsun. Ancak ikincilik şansımız sürüyor, Şampiyonlar Ligi'ni hedefliyoruz. Ben açıkçası profesyonel futbolcu olarak alkışlardım” şeklinde yanıt verdi.

Panelin açılışında yaptığı konuşmada lise mezunu olduğunu hatırlatarak, futbolun bir garantisinin olmadığını, üniversite sınavını kazanıp iyi bir öğrenim görmek istediğini kaydeden Serdar, “Geleceğe iyi bir yatırım yapmalıyız. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük yapabilirim, belki bir Beden Eğitimi öğretmeni olabilirim. Yolun başında, magazin olaylarını göz önünde bulundurmadan oynadığım futbolla gündeme gelmek istiyorum” diye konuştu.

DİLMEN: “...BAŞKANIN BİR TELEFONUNA BAKAR”

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'de bir daha antrenör olarak görev alıp almayacağı yönündeki soruya verdiği yanıtta, her zaman sarı-lacivertli kulübün hizmetinde olduğunu ifade ederek, “Fenerbahçe'de şu anda çalışmalarım yok ama oyunculuğumdan sonra antrenörlük ve menajerlik yaptım. Kulübün hep hizmetindeyiz. Kulüp görev verdiği süre içinde, oyuncu izleme gibi, başkanın bir telefonuna bakar. Antrenör olalım diye bir hedefimiz yok. Kulübümüzün her türlü hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye liglerinde mücadele eden takımlardan alacağı teklifleri değerlendireceğini kaydeden Dilmen, spor kamuoyunda ismi gündeme gelen İzmir ekibi Karşıyaka'da şartlar uygun olduğu takdirde çalışabileceğini bildirdi.

Dilmen, bir soru üzerine, Türk futbol tarihinde teşvik primlerinin olduğunu ancak bundan sonra özellikle İtalya'da yaşanan olayların ardından, Türkiye'de buna benzer şeylerin yaşanmayacağına inandığını kaydederek, “Şike ile ne karşılaştım ne duydum. sporcular hep düzgün insanlardır. Bir babayiğit gidip İbrahim Toraman'a (şike yap) diyemez. Türkiye'de bütün kulüpler şereflidir. Şike ve şaibeyle uğraşmayın, futbolun güzelliklerini izleyelim” şeklinde konuştu.

TEKİN: “EN ZENGİNSENİZ ŞAMPİYON OLAMAZSINIZ, SADECE AVANTAJLI OLURSUNUZ”

Fenerbahçe sempatizanı bir öğrencinin, sarı-lacivertli kulübün üç büyükler arasından ekonomisiyle daha ön plana çıktığını hatırlatarak yönelttiği soruya, verdiği yanıtta “En zenginseniz şampiyon olamazsınız, sadece avantajlı olursunuz” dedi.

Kulüplerin önemli gelirler elde etmeye başladığını, Fenerbahçe'nin bu anlamda birinci sırada yer aldığını kaydeden Tekin, “Şunu sakın karıştırmayın, tabii ki gelir avantajdır ama futbol bir oyundur. Bu oyunda doğru işler yapmak zorundasınız. UEFA Kupası'nda finali Avrupa'nın iki en zengin takımı oynamadı. En zenginseniz şampiyon olamazsınız, sadece avantajlı olursunuz” şeklinde konuştu.

Futbolun Türkiye'de dürüst oynandığını savunan Tekin, “(Bütün maçlar dışarıda planlanıyor, her şey bir kurgu) gibi söylemlere inanmayın. Dışarıdan bu işler mümkün değil. Bu genç arkadaşları potansiyel bu işleri yapan insanlar olarak görmemeli. Futbol oyunu inanın Türkiye'de dürüst oynanıyor. Ben buna çok inanıyorum” şeklinde konuştu.

(A) Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını da değerlendiren Tekin, “Grupta lideriz. Önemli bir avantaj sağladık. 2 Haziran'daki Bosna-Hersek maçı sonrası katılma anlamında ihtimal kazanırsak yüzde 90 şampiyonadayız diyebiliriz. Bundan öncesi yorumda sadece (avantajlıyız) diyebiliriz. Büyük ihtimalle 2008'de olacağız” diye konuştu.

TORAMAN: “ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEĞİM”

Futbolculuk yaşamında önemli işler yapmak için sadece 10-15 yıllık bir süreleri bulunduğunu ve eğitimin her sporcu için şart olduğunu ifade eden İbrahim Toraman, bu yıl üniversite sınavlarına gireceğini ifade etti.

Panelin açılışında yaptığı konuşmada lise mezunu olduğunu bildiren İbrahim, “İnşallah kazanırım, hem futbol hem de okulu bir arada götürmek güzel bir şey. İnşallah ben de bunu başarırım” dedi.

Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a transferinden önce 3 büyük kulübün yanı sıra yurt dışından da teklifler aldığını, ancak kendisini Beşiktaş'a daha yakın hissettiği için siyah-beyazlı ekibi tercih ettiğini belirten İbrahim, kararından hiçbir zaman pişman olmadığını kaydetti.

İbrahim, Fenerbahçe ile görüştüğü yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, 2010 yılına kadar Beşiktaş ile sözleşmesinin bulunduğunu söyledi.

Lig maçlarında tartıştıkları oyuncularla milli takımdaki buluşmalarının nasıl olduğu sorusuna İbrahim, “Bunlar maçların içindeki doğal tepkiler. Ancak hepsi sahada kalır. Herkes kendi takımının formasını giydiği için kazanmak için en iyisini yapacak.

Milli takıma gelince bunlar kesinlikle devam etmez. Sahada yaşanan sahada kalır” şeklinde yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title