Haberler

Sel Mağduru Oğulpaşa'ya Yardım Yağdı

EDİRNE'de geçen hafta meydana gelen sel felaketinin ardından büyük zarar gören Oğulpaşa köyüne, çevre iller ve ilçelerin yanı sıra Türkiye'nin birçok kentinden giyim eşyası, ayakkabı ve battaniye de bulunan çok sayıda yardım malzemesi ulaştırıldı.

EDİRNE'de geçen hafta meydana gelen sel felaketinin ardından büyük zarar gören Oğulpaşa köyüne, çevre iller ve ilçelerin yanı sıra Türkiye'nin birçok kentinden giyim eşyası, ayakkabı ve battaniye de bulunan çok sayıda yardım malzemesi ulaştırıldı. Yardımların toplandığı spor salonu dolarken, Havsa Kaymakamı Neslihan Kısa, halkın büyük bir kenetlenme örneği gösterdiğini ifade ederek, "Gelen yardımları tasnifledikten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz" dedi.

Edirne'de geçen hafta yaşanan ve metrekareye düşen 128,7 kilogram yağışla son 88 yılın rekoru olan felaketin en etkili olduğu Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa köyünde yaralar sarılıyor. Sel sularına kapılan Veysel Evren'in (78) hayatını kaybettiği köyde, hasarlı evlerin temizlik çalışması tamamlanırken, iş makinelerinin köy içerisindeki çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Selden zarar görenler vatandaşlar için çevre iller, ilçeler ve köylerin yanı sıra Türkiye'nin birçok kentinden yardım paketleri gelmeye başladı. Havsa ilçesindeki kapalı spor salonunda toplanan yardımlar görevliler tarafından ayrıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Havsa Kaymakamı Neslihan Kısa, yaşanan felaketin ardından halkın güzel bir kenetlenme örneği gösterdiğini ifade ederek, "Sel felaketinin ardından önceliğimiz evlerini kaybeden vatandaşlarımızın temiz ortamlarda konaklamalarını sağlamaktı. Şu an için hiçbir vatandaşımız dışarıda değil. İkinci aşama olarak selden zarar gören evlerin temizliğini tamamladık. Edirne Valisi Ekrem Canalp'in büyük desteği ve katısıyla yürüttüğümüz çalışmalarda ilin tüm imkanlarını burası için seferber etti. Yaşanan bir felaketti, insanlarımız bundan zarar gördü. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu afet bizim birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu da gösterdi. Selden zarar görenler için Türkiye'nin çeşitli noktalarından, çevre illerden, ilçelerden ve köylerden bize büyük yardımlar geliyor. Gelen yardımları gelişigüzel dağıtmak yerine Havsa Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla ilçe merkezimizdeki kapalı spor salonunda topluyoruz. Tasnifi yaparak, vatandaşların ihtiyaçlarına göre dağıtımını yapıyoruz" dedi.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title