Haberler

Sayokan Topluluğu Cepheye Gitmeye Hazır

Kırıkkale Üniversiteli sayokan sporcularının kemer kuşanma töreni heyecanlı anlara sahne oldu.

Kırıkkale Üniversitesi Sayokan Topluluğu Kemer Kuşanma Töreni üniversitenin spor salonunda düzenlendi. Düzenlenen törende topluluğa yeni katılan alp ve alminalar ile topluluk üyeleri birlikte sporun önemli bir parçası olan kemerlerini giydiler. Türk savaş sanatı ile sporu bir araya getiren Orta Asya'dan bugüne Türk kültüründen izler barından yeni bir spor dalı olan sayokanın üniversiteli sporcuları, tören sırasında bir de gösteri yaptılar.

Törenin açılış konuşmasında topluluğun Talutay'ı Sedat Bozlak, "Sayokan Topluluğumuz 6 yıl önce 14 dönem önce başlamıştır. Bu dönem 14. dönemini yaşıyor. Sayokan kendi öz savaş sanatımız. Savaşçının ve kağanların yolu anlamına geliyor. Burada ki savaşçı ve kağanlar 212 Metehan'dan Atatürk'e kadar atalarımızı temsil ediyor. Biz burada sayokan yaptırırken sadece savaş sanatı değil, alplerimize, alminalarımıza öz kültürümüzü aşılamaya çalışıyoruz. Öz kültürümüzü aşılarken de aynı zamanda vücut sağlığımız için spor yaptırıyoruz" şeklinde konuştu.

"Cepheye gönüllü olarak gitmeye hazırız"

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda görev yapan askerleri selamlayan Topluluk Tayangu'su Murat Çekiç ise, "Unutmayalım ki biz Kırıkkale Üniversitesi Sayokan Topluluğu olarak ihtiyaç duyulduğunda cepheye gönüllü olarak gitmeye hazırız. Topluluk olarak gittiğimiz Fırat Üniversitesindeki Sayokan Közgüsünde destan yazdık, tarih yazdık. 24 kişi siyah kemer alma yeteneğine sahip oldu ve bunu başardı. Türkiye'de ve dünyada bir sayokan topluluğundan bu kadar siyah kemer alan olmadı. Herkes spor yapabilir ama herkes Türk savaş sanatı sayokanı yapamaz. Bu sistemi kurup Türk milletine armağan eden benim kıymetli hocam Yabgu Nihat Yiğit'e şükranlarımı sunuyorum. 'Ömrü hayatı savaşlarla geçmiş bir milletin savaş sanatının olmayışı beni üzüyor' diyerek Türk milletine sayokanı armağan etmiştir. Türkiye'de yaşayan herkesin bu sisteme sahip çıkması gerektiği inancındayım" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kırıkkale Üniversitesi Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title