Haberler

Samsun - Bakan Özak: ´Kürt Kardeşlerimizin Temsilcisi, Bir Parti Olamaz´

Devlet Bakanı Faruk Özak, Samsun'da Tenis İhtisas Kulübü'nün Açılışını Yaptı, Ardından da Samsunspor Kulübü'nü Ziyaret Ederek Yöneticilerle Takımın Durumu Hakkında Bilgi Aldı. Bir Gazetecinin Kulüplerin Borçlarına Yönelik Af Olup Olmayacağı Yönündeki Sorusunu Yanıtlayan Bakan Özak, "biz 7 Yıldır Hiç Af Çıkarmadık. Ancak Yapılandırmalar Yaptık. Af, Başkasına Haksızlıktır. Bunun İçin Aftan Yana Olmadık" Dedi.

Devlet Bakanı Faruk Özak, Samsun'da Tenis İhtisas Kulübü'nün açılışını yaptı, ardından da Samsunspor Kulübü'nü ziyaret ederek yöneticilerle takımın durumu hakkında bilgi aldı. Bir gazetecinin kulüplerin borçlarına yönelik af olup olmayacağı yönündeki sorusunu yanıtlayan Bakan Özak, "Biz 7 yıldır hiç af çıkarmadık. Ancak yapılandırmalar yaptık. Af, başkasına haksızlıktır. Bunun için aftan yana olmadık" dedi.

Ardından AK Parti İl Başkanlığı'na ziyarette bulunan Bakan Faruk Özak, gazetecilerin terörle ilgili sorularını yanıtladı. Terör konusunda yapılması gereken her türlü yasal tedbir alındığını kaydeden Bakan Özak, şunları söyledi:

"Onun dışında araç, gereç ve malzeme imkanı silahlı kuvvetlerimize sağlandı. Tabi bu usul soluklu bir mücadele. Burada yurt dışında odaklanan ve Türkiye'ye sızan bir örgütle mücadale ediliyor. Bu bakımdan zor bir mücadele. TSK, güvenlik güçlerimiz bu konuda başarılı bir şekilde mücadele vermeye çalışıyorlar. Terörün yalnızca bir ülkeye ait olmadığı kesin. Başbakanımızın da söylediği gibi Avrupa'nın güvenliği de bizden başlıyor. Eğer bu arkasında bir destek bulamazsa, bu iş giderek azalır ve inşallah bir gün yok olur."

Şehitler üzerinde siyaset yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Bakan Özak, şöyle devam etti:

"1984 yılından bu yana 26 yıldır terör devam ediyor. Zaman zaman yukarılara çıkıyor, aşağılara iniyor. Mücadele hiç durmadan devam ediyor. Demokratik açılıma kim karşı onu söyleyeyim. Terör örgütü buna karşı. Oradaki halk, oradaki kürtçe konuşan vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bizim canımız ciğerimiz. Onlar İstanbul'da, Trabzon'da, Samsun'da bizimle beraber yaşıyorlar. Katiyen bir terör örgütü gibi kötü bir düşüncesi, ayrılıkçı bir düşüncesi yok. Ama terör örgütü demokratik açılıma karşı olduğunu söylüyor. Sebep bu açılım onun varsa gücünü azaltıyor. Buraya iyi dikkat etmek lazım. Demokratikleşmeyi yapan AK Parti'dir. Bundan niye rahpatsız olan var. Kendi nemalandığı pazarlar elinen kaçıyor. AK Parti doğudan ve güneydoğu anadoludan en fazla rey alan partidir. Kürt kardeşlerimizin temsilcisi bir parti olamaz. Olursa ak parti olur. Her yerde biz varız. Tunceli hariç, milletvekili çıkarmadığımız yer var mı yok. Onun için bizim yaptğımızın doğru olduğuna inanıyoruz ve yolumuza devam edeceğiz."

Bakan Özak daha sonra partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title