Haberler

Salgında zeytin yaprağına rağbet arttı: Virüse karşı etkili oluyor

Güncelleme:

Binlerce yıldır hem sağlık hem de kozmetik sektöründe kullanılan zeytin yaprağına talep, koronaya karşı kullanılması nedeniyle arttı. Zeytin ve zeytinyağı gibi yaprağının da çok faydalı olduğunu belirten Fitoterapist Dr. Ünal Çolakoğlu, zeytin yaprağı çayının vücuda geçen virüslerin çoğalmasını engellediğini ve virüse karşı etkili olduğunu söyledi.

Fitoterapist Dr. Ünal Çolakoğlu, zeytin yaprağında bulunan oleuropeinin virüslerin protein eriten proteaz enzimini ve kendini çoğaltmaya yarayan viral transkriptaz enzimini bloke ettiğini ve virüsün hastalık yapmasını önlediğini belirtti. Hatay bölgesinde de fazlasıyla bulunan zeytin ağacı yapraklarının pandemi sürecinde etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğini ve ciddi faydalarının tespit edildiğini aktaran Çolakoğlu, "Zeytin ağacı bin yıl veya daha fazla yaşayan bir ağaçtır. Bu yapısı, bakteri ve virüslere karşı kendisini koruyabilmesinden kaynaklanmaktadır. Zeytin yaprağında bulunan oleuropein maddesi virüsün vücuda zarar vermesini engellediği saptanmıştır. Aynı etkisi daha önce HIV virüsünde de gösterdiği kanıtlanmıştır" dedi.

Salgında zeytin yaprağına rağbet arttı: Virüse karşı etkili oluyor

"3-4 DAKİKA KAYNATILIP İÇİLEBİLİR"

Özellikle Hatay bölgesinde çok kolay bulunabilen bir bitki olan zeytin ağacı yaprağının masrafsız ve hazırlanışı çok kolay olan çayı içmeyi herkese tavsiye eden Çolakoğlu, zeytin yapraklarının kırıldıktan sonra su ile beraber 3- 4 dakika kaynatılıp içilebileceğini ve bunun soğuduktan sonra da dolapta muhafaza edilip aralıklarla tüketilebileceğini anlattı. Narenciye, nane, meyan kökü, kekik ve karanfilin virüse karşı bir kalkan olduğunu da kaydeden Çolakoğlu, günlük yapılması gereken doğal korunma yöntemlerini ise şöyle sıraladı: "Sabah, akşam birer bardak zeytin yaprağı çayı içmek, dışarı çıkarken ağzımıza karanfil atmak, eve döndüğümüzde kekik suyu ile ağız gargarası yapmak, yemeklerimizde nane ve narenciyeyi eksik etmemek faydalı olacaktır."

Fitoterapist Çolakoğlu, vatandaşların tüm bu bilgilerin yanı sıra her zaman maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğinin de altını çizdi.

Salgında zeytin yaprağına rağbet arttı: Virüse karşı etkili oluyor

"ZEYTİN YAPRAĞINA TALEP ARTTI"

Antakya'nın Tarihi Uzun Çarşısı'nda aktarcılık yapan Semir Eraslan, zeytin yaprağına rağbetin arttığını söyledi. Bölge halkının zeytin yaprağına kolay ulaştığını bu yüzden tüm siparişlerin şehir dışından geldiğini belirten Eraslan, şöyle konuştu: "Uzmanlarımızın açıklamalarından sonra zeytin yaprağı satışlarımız ciddi anlamda arttı. Özellikle şehir dışından bayağı talep var. Tabii ki zeytinin memleketi Hatay'da zeytin yaprağı bolca bulunmaktadır. Tabi her ağacın yaprağını toplamıyoruz. Özellikle uzun süre yaşayan ağaçların dallarından toplanan yaprakları kurutup bu şekilde vatandaşımıza sunuyoruz."

Eraslan, kurumuş zeytin ağacı yaprağının 100 gramını 10 TL'ye sattıklarını söyledi.

Salgında zeytin yaprağına rağbet arttı: Virüse karşı etkili oluyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Zeytin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

MUSTAFA:

BENDE COVİT OLDUM İÇTİM YAŞ ZEYTİN YAPRAGINI AYNI ZAMANDA KAYNANAMDA İÇTİ İKİMİZEDE YARAMADI BAŞ DÖNMESİ DENGESİZLİK VE SUUR BOZUKLUGU YAPTI. BU ARADA YAŞ 41 .

4
3
yanıtYanıtla
Covid 19:

Muhtaç insanlara fakirlere yetimleri garibanlara kimsesizlere elimden geldiği kadar az çok demeden Allah için yardım etmek kesinlikle ve kesinlikle Corona ve tüm virüslerden koruyor Hadi Bakalım bunda da patlama olsun

7
0
yanıtYanıtla
maho-aga:

ilac igne bunlar hepsi hava covid 19 caresi dogu karadenizde 20. 000 bitki türünün icindevar arastirin

2
4
yanıtYanıtla
Ant:

Zeytin yaprağı zakkum yaprağı gibi zehirli degilmi yahu,

2
4
yanıtYanıtla
MEMET33:

HER BELİRTİ KORONA ŞÜPHESİ GEL TEST YAPTIR ALALIM 250 Yİ, HER YAPRAK CORONAYA ÇARE GEL AL KAPALIM PARAYI, PEHRİZ LAHANA TURŞUSU DENKLEMİ GİBİ AYNI. BU KADAR ÇARE VAR BU KADAR HASTALIK NEDEN? BU KADAT TEST BU KADAR ÖLÜM NİYE?

4
0
yanıtYanıtla
kırkharamiler gibi milletiz:

zeytin dolu bizim burası zaten budama kendini zehirlemek isteyene bir çuval gönderelim zaten çiftçiler yakıyorlar bu yaprakları kuruyunca para istemez kargosunu ödeyin yeter yalnız tavsiye etmem tadı acı zehir gibi coronoya neden iyi gelsin kendinizi zehirlersiniz, , atmak tutmak asmak kesmek

4
0
yanıtYanıtla
AKHİSARLI:

ZEYTİN YAPRAĞININ NE KADAR YARARI VARDIR BİLEMEM AMA ZEYTİN MEMLEKETİNDE YAŞAYAN BİRİ OLARAK O YAPRAKLARIN İLAÇSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. DAHA ZARARLI BENCE.

1
0
yanıtYanıtla
SERKAN:

Bence yaprağı değil zeytin ve zeytin yağı faydalı

1
0
yanıtYanıtla
Yorumcu:

TALAN EKİBİ NEYLE KENDİNİ KORUYOR GERÇİ ONLAR ÇOKTAN ÖNLEM ALMIŞLARDIR

0
0
yanıtYanıtla
Fitoterapist:

Uydur uydur koy sepete Fitoterapist miş. Öyle ise kolay bu iş aşı falan olmayalım. Senin teyzelerin ve amcaların kelle paça, işkembe için bişey olmaz dediler şimdi kapı dışarıya çıkamıyorlar. Kapıcı yapıyor alışverişi. Ey Karatay saklanma eve ye kelle paçayı dolaş sokakta. Hepiniz hava civasınız. Beğenmediğiniz Çin mallarına, aşısına kaldınız ya la.. Kellepaçaterapistlerden sonra zeytinyapraamerapist çıktı Ahan da. Benim formül daha iyi. Keçiler otlasın taze taze zeytin bırakırlar arkalarından Keçi zeytini.Aha onları kaynatıp için.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title