Haberler

Sakarya'da 5 Arıtma Tesisinin İhalesi Yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (adasu) Temiz Su Temin Edilmesi Amacıyla İlin Çeşitli Bölgelerine Kurulacak 5 Arıtma Tesisinin İnşaatı İçin İhale Gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (ADASU) temiz su temin edilmesi amacıyla ilin çeşitli bölgelerine kurulacak 5 arıtma tesisinin inşaatı için ihale gerçekleştirildi.

Hızır-İlyas Tepesi, Karapürçek, Yeşilyurt, Sapanca ve Hacımercan bölgelerinde kurulması düşünülen arıtma tesislerinin ihalesi ADASU Genel Müdürlüğü'nde 4 firmanın teklif sunmasıyla yapıldı. İhale sonucunda işletme maliyeti de dahil olmak üzere, en ucuz teklifi veren firmanın belirleneceği kaydedildi.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, ihale öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, arıtma tesislerinin devreye alınmasıyla birinci sınıf suyu vatandaşların musluklarına ulaştırmış olacaklarını söyledi.

ADASU'nun 620 bin kişiye hitap ettiğine dikkati çeken Keleş, '620 bin kişinin 540 bini Sapanca Gölü'nün suyunu içiyor. Daha önce gölün suyu Esentepe'deki depoya, ardından Maltepe'deki arıtma tesislerine iletiliyor ve şehre dağıtılıyordu. 3. isale hattının devreye alınmasıyla gölden aldığımız suyu 150 metre yüksekliğindeki Hızır İlyas Tepesi'ndeki 10 bin metreküplük depoya basacağız. 3. isale hattı, kapasite artışı ve su sistemindeki yönetim değişikliği nedeniyle Hızır İlyas Tepesi'ne yeni bir arıtma tesisi kurulmak zorundaydı. Bu çalışmaları uzun zamandır sürdürüyorduk. Bugün ihalesini yapacağız' dedi.

Hızır İlyas Tepesi'nde kurulacak deponun Esentepe'deki depodan daha yüksekte olacağını ifade eden Keleş, tepedeki arıtma tesisi dışında Sapanca, Hacımercan, Yeşilyurt ve Karapürçek'te de 4 arıtma tesisi kuracaklarını bildirdi.

Arıtma tesislerinin devreye alınmasıyla Sağlık Bakanlığının ve AB'nin belirlemiş olduğu kriterlerle uyum içinde hizmet vereceklerini kaydeden Keleş, şunları anlattı:

'Yeni kuracağımız arıtma tesisleriyle standartları daha yukarı çekiyoruz. Arıtma tesislerini devreye aldığımızda, iddia ediyorum ki, birinci sınıf suyu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırmış olacağız. Sapanca Gölü'nün suyu temiz ve mineral değeri yüksek. Ancak, gölde kolay kolay başka su kaynaklarında görünmeyen alg sorunumuz var. Kuraklığa, aşırı tüketime bağlı olarak alg türü zaman zaman patlama yapabiliyor. En son 2002'de ve 2007'de bu alg türüyle karşı karşıya kaldık. Bu alg türünün zaman zaman karşımıza çıkabileceğini düşünerek, bu alg türüne özel kuracağımız arıtma tesisinde önlemler alındı. Gölün bütün parametreleri masaya yatırıldı' diye konuştu.

İhalede en ucuz fiyatın yanında, 10 yıllık işletme maliyetinin de esas alınarak değerlendirme yapılacağına dikkati çeken Keleş, 'Arıtma tesislerinde işletme maliyetleri de önem arz ediyor. İşletme maliyetine de bakacağız. İhale komisyonu 5 kişiden oluşuyor. Komisyonun iki üyesi İller Bankasından belirlendi. Son derece şeffaf ve açık bir ihale olacak. İhale sonuçlandığında hem fiyat, hem de işletme şartları beraber değerlendirilerek karar verilecek' dedi.

Keleş, 'Hızır-İlyas Tepesi'ne kurulacak olan arıtma tesisinin kapasitesi saatte 9 bin metreküp, Sapanca'ya kurulacak olan 640 metreküp, Karapürçek'e 320 metreküp, Hendek-Yeşilyurt'a ve Akarca grubu köylerine 320 metreküp, Hacı Mercan bölgesindeki 640 metreküp şeklinde olacak' şeklinde konuştu.

Diğer yandan, ihaleye Siemens San ve Tic. AŞ, Nema Kimya Dış Tic. San. ve Paz. AŞ, MPE İnş. Taah. ve Dış Tic. AŞ ile Artaş End. Tes. Taah. Tic. AŞ firmalarının teklif verdiği kaydedildi.

(TAY-KMK-ÜNS) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title