Haberler

    Şanlıurfa'da safra ve pankreas tedavisinde ERCP yöntemi

    Güncelleme:

    Pankreas ve safra yollarının görüntülenmesi ve anında cerrahi müdahale yapılmasına imkan veren ERCP cihazı, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalara hizmet vermeye başladı.

    Pankreas ve safra yollarının görüntülenmesi ve anında cerrahi müdahale yapılmasına imkan veren ERCP cihazı, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalara hizmet vermeye başladı. Cihazın gelişinin ardından çevre illerden de hastaların geldiği hastanenin doktorlarından Esat Taylan Uğurlu, "Pankreas ve safra yolları hastalıklarının tanısı için kullanılan ERCP yöntemi, hastalıkların tedavisinde de başarılı sonuçlar vermektedir. ERCP'nin tanısal işlemlerde başarı oranı yüzde 95, tedavi edici girişimlerde ise yüzde 90'ın üzerinde başarılı sonuç veriyor" dedi.

    MİLİMETRİK MÜDAHALEYLE HASTA ŞİFA BULUYOR

    ERCP yönteminin en sık safra yolu taşlarının ameliyatsız olarak çıkarmada kullanıldığını aktaran Uğurlu, milimetrik cerrahi yöntemle hastaların şifa bulduğunu belirterek şöyle konuştu:

    "Safra kesesinde taşların bir kısmı, keseden kanala düşerek, kanalın ağzını tıkayabilmekte, bu nedenle safra salgısı bağırsağa akamadığı için hastalarda sarılık, karın ağrısı, bulantı, kusma, ateş gibi sorunlar oluşabilmektedir. Hem safra yolu hem de safra kesesi ameliyatı geçirmesi gereken bu hastalar, kese ameliyatı öncesinde, ERCP yapılarak safra kanalı temizlenmekte, böylece yapılacak ameliyatın sadece safra kesesine yönelik olması sağlanabilmektedir. Bu sayede, hastanın günlerce hastanede kalması veya açık yöntemle safra kesesi ameliyatı geçirmesinin önüne geçilebilmektedir. Kese ameliyatlarında oluşabilecek safra yolu yaralanmalarını tespit ve tedavi etmek artık ERCP ile mümkündür. Özellikle laparoskopik yöntemle yapılan safra kesesi ameliyatları sonrasında meydana gelebilecek, kanalın bağlanması, kesilmesi, kaçakların oluşması gibi bazı istenmeyen yan etkiler, yine ERCP ile tanı ve tedavi yapılabilmektedir. ERCP'nin önemli katkılarından biri, safra yollarında tıkanmaya yol açarak sarılık oluşturan safra yolu ve pankreas tümörlerinde, gerek tanıyı kesinleştirmek gerekse stent denilen tüpler yerleştirerek sarılığı açmak ve ameliyat öncesi hastanın genel durumunu düzeltmek veya ameliyattan kurtarmak amacıyla ERCP uygulanmaktadır. 500 civarında ERCP işlemini gerçekleştirdik. Bölge illerden de hastanemize hasta alarak, tedavilerini yapıyoruz."

    Kaynak: Hürriyet / Sağlık

    Mehmet Akif İnan Haberler

    Bakmadan Geçme

    Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title