Haberler

Karnından Kavun Büyüklüğünde Kitle Çıkartıldı

Güncelleme:

Doktoru Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç.Dr. Ali İrfan Güzel, "Hastamızı ameliyat etmeseydik, sepsis dediğimiz zehirlenmeye bağlı yaşamını yitirebilirdi" dedi.


İzmir'in Balçova ilçesinde yaşayan ev hanımı 44 yaşındaki Zehra Çete, bir yıl önce karın ağrısı ve ateş şikatleri yaşamaya başladı. İzmir'deki üç devlet hastanesine gittiğini ancak kendisine bir türlü doğru tanının konamadığını anlatan Çete, bir hastanede 'kansızlık' diğer bir devlet hastanesinde ise 'böbreğinde protein kaçağı' tanıları konduğunu söyledi.

KAVUN BÜYÜKLÜĞÜNDE

Ateş ve karın ağrıları şikayetleri artan kadın son olarak Özel Medifema Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanın Doç.Dr. Ali İrfan Güzel'e muayene oldu. Yapılan ultrason ve MR tetkiklerinde bağırsak ve rahim bölgesine yapışmış halde bir kitle olduğu tespit edildi.

Doç.Dr. Güzel ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Avcı tarafından gerçekleştirilen laporoskopik (kapalı) ameliyatla birden fazla organa yapışık haldeki kitle başarıyla çıkartıldı. Kitlenin çapının 14 santimetre olduğunu ve yaklaşık bir kavun büyüklüğünde olduğunu belirten Dr. Güzel, "Hastamız hastanemize şiddetli karın ağrısı ve ateş şikayetleriyle başvurdu. Yaptığımız incelemede karnında büyük bir kitle saptadık. Kalın ve ince bağırsağın birleştiği yerde bulunan kitleyi kapalı ameliyatla başarıyla çıkarttık. Kitle yumurtalık ve tüplere de bulaşmıştı. O bölgeleri de temizledik. Hastadan operasyonda 30 santimetre ince ve kalın bağırsak çıkarttık. Bir kavun büyüklüğünde bir kitleyi aldık" dedi.

ZEHİRLENME NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDEBİLİRDİ

Hastanın sağlığına kavuştuğunu anlatan Dr. Güzel, "Ameliyat riskli bir operasyondu. Ama ameliyata almasaydık, sepsis dediğimiz vücudun zehirlenmesi tablosu nedeniyle hasta yaşamını yitirebilirdi" diye konuştu. Ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunun anlatan Zehra Çete, "Doktorlarıma beni sağlığa kavuşturdukları için çok teşekkür ediyorum. Medifema Hastanesi'ndeki diğer sağlık çalışanlarına da minnetarım" dedi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Ali İrfan Balçova İzmir Sağlık Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #127948 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title