Haberler

Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi İlçelerde Verilmeye Başlandı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği himayesindeki Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında kadınları verilen eğitimler ilçelerde de verilmeye başlandı.

Diyarbakır Valiliği himayesinde ve Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un Koordinatörlüğünde daha önce Muğla, Mersin ve Samsun'da yürütülerek başarı ile sonuçlandırılan Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Diyarbakır'da da kısa süre önce başlatılmıştı.


Projede hedef Diyarbakır'daki 15-69 yaş arası toplam 505 bin 208 kadına ulaşarak eğitim vermek, onların sağlığını ilgilendiren birçok konuda farkındalık oluşturmak, Ulusal Kanser Tarama Programı'nda yer alan ve Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan tarama hizmetleri hakkında bilgilendirmek, sonuç olarak yaşam kalitelerini yükseltme olarak belirlendi.

Sağlık personelleri kadınlara ulaşabilecek her mekanda eğitim veriliyor. Kadın sağlığı eğitim projesi kapsamında; meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konularını içeren sunumun ardından 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapılıyor. Eğitimler kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Diyarbakır Valiliği Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Muğla Kadın Yerel Sağlık Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title