Haberler

Safranbolu'ya Gelen Turist Sayısı

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde yılın ilk 5 ayında 68 bin 28 yerli ve yabancı turist konakladı

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde yılın ilk 5 ayında 68 bin 28 yerli ve yabancı turist konakladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında yapılan yaklaşık 2 bin konağın koruma altında olduğu Safranbolu'da, 2010'un 5 ayında konaklayan 58 bin 551 yerli ve yabancı turist sayısı bu yılın aynı döneminde 68 bin 28'e yükseldi.

Yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Romanya, Güney Kore, Fransa, Japonya, Kanada, Almanya ve İsrail gibi ülkelerden gelen turistlerin ilgi gösterdiği Safranbolu'da, 3 bin 27 kişiyle en çok Tayvanlılar konakladı.

Kaymakam Gökhan Azcan, yılın 5 ayında ilçede konaklayan turistlerin yanı sıra günübirlik gelenlerle Safranbolu'yu ziyaret eden kişi sayısının 200 bin civarında olduğunu söyledi.

Üç katlı, 6-8 odalı ve ihtiyaçlara uygun tasarlanmış konakların yer aldığı ilçenin kültür turizminin başkenti olduğunu anlatan Azcan, şöyle dedi:

"İlçemiz her geçen yıl yapılan yatırım ve tanıtımlarla ziyaretçi sayısını artırıyor. Buraya yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre 9 bin 477 turist daha fazla gelmiş. Yıl sonunda ilçemizi 500 bin turistin gezmesini bekliyoruz. Bu sayının 180 bin civarı konaklayan olacak.

Orijinal haliyle korunan eserler Safranbolu'yu açık hava müzesi haline getirdi. Turistler, tarihi mirasın içinde adeta zamanda yolculuk yapıyor. Her geçen yıl misafir sayımız artıyor. "

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title