Haberler

Rusya, Kıbrıs'ta Çözüm Peşinde

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kıbrıs'ta BM Güvenlik Konseyi Kararları Temelinde, Türk ve Rum Halklarının Üzerinde Uzlaşacakları Bir Çözümden Yana Olduklarını Söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kıbrıs'ta BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde, Türk ve Rum halklarının üzerinde uzlaşacakları bir çözümden yana olduklarını söyledi.

Lavrov, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu ile Moskova'daki görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta tarafların diyaloğu yeniden başlatmalarından memnuniyet duyduklarını söyledi.

“Bu diyaloğun gelişmesini ve başarılı şekilde sonuçlanmasını aktif bir şekilde destekleyeceğiz” diyen Lavrov, Kıbrıs sorununun çözümünde tarafların arasında uzlaşı sağlanması halinde kilit rolü BM'nin oynaması gerektiğini vurguladı.

Kosova konusunda Rusya ve GKRY'nin görüşlerinin birbirine çok yakın olduğunu ifade eden Lavrov, “Sırp bölgesinde tek taraflı bağımsızlık ilanı bölgedeki istikrarı geliştirmeyi başaramadı. Rusya ve Kıbrıs (GKRY), Belgrad ve Priştine'nin toprak konusundaki anlaşmazlığa uluslararası hukuk temelinde çözüm bulabilmeleri için görüşmeleri yeniden başlatmaları taraftarıdır” dedi.

Kiprianu da GKRY'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanımayacağını belirterek, “Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak tanıma niyetinde değiliz. Kosova sorununa çözüm BM çerçevesi içinde Sırbistan'ın doğrudan katılımıyla bulunmalı” diye konuştu. Bu arada Lavrov, GKRY'nin yeni liderinin bu yılın ikinci yarısında Moskova'ya ziyarette bulunacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title