Haberler

Rusya Başbakanı Medvedev Fas'ta (2)

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas'a gelen Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, başkent Rabat'ta Başbakan Sadeddin el-Osmani ile bir araya geldi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas'a gelen Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, başkent Rabat'ta Başbakan Sadeddin el-Osmani ile bir araya geldi.

Rabat'taki Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen heyetler arası görüşmenin ardından, Medvedev ve Osmani ortak basın toplantısı düzenledi.

Medvedev konuşmasında Fas Kralı 6. Muhammed'in 2016'da Rusya'ya yaptığı resmi ziyaretin ardından, iki ülke ilişkilerinin yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi. Medvedev, "Arap dünyasında ve Afrika'da stratejik ortaklarımızdan biri durumundaki Fas ile olan ilişkilerimiz olumlu ve sağlam bir şekilde gelişmekte." dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ivme kazanarak geliştiğine dikkati çeken Medvedev, "İlişkilerimizi ilerletmek ve derinleştirmek için yapmamız gereken çok şey var. Umarım ilişkilerimiz güçlü hukuki ve siyasi temel üzerinde gelişir." ifadelerini kullandı.

"İki ülke arasında 11 iş birliği anlaşması imzalandı"

Öte yandan Fas Başbakanı Osmani de konuşmasında, iki ülke arasıdaki ilişkilerin bölgenin güvenlik ve istikrarı için önemli olduğunu ifade etti.

Osmani, "Rusya ile ilişkilerimizin bölgesel güvenliğe ve istikrara büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeni bir dinamizm kazanan ikili ilişkilerin, karşılıklı saygı ve güven esasına dayalı olarak gelişeceğini umut ediyorum." dedi.

İki ülke temsilcilerinin "ilişkileri daha ileriye taşıma kararı" aldığını vurgulayan Osmani, "İki ülke ilişkilerinin tarihi dönüm noktası olan Kral 6. Muhammed'in Rusya ziyaretinin ardından, Medvedev'in Fas'a yaptığı resmi ziyareti çok önemsiyorum." diye konuştu.

Medvedev'in ziyaretinin iki ülke arasında askeri ve güvenlik anlaşmasının da kapısını açacağına inandığını dile getiren Fas Başbakanı, enerji, sanayi ve tarım başta olmak üzere bir çok alanda ikili işbirliğine gidecekelerini kaydetti.

Osmani ayrıca "İki ülke arasında enerji, tarım ve gümrük alanlarında yatırımı kolaylaştıracak 11 ikili iş birliği anlaşma imzalandı." dedi.

Medvedev'e fahri doktora

Rusya'dan Fas'a Başbakan düzeyindeki ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Medvedev'e Rabat'ta bulunan 5. Muhammed Üniversitesi tarafından "fahri doktora" ünvanı verildi.

Kuzey Afrika ziyareti kapsamında dün Fas'a gelen Medvedev'in resmi ziyaretlerini tamamlamasının ardından bugün ülkeden ayrılması bekleniyor.

Fas Kralı 6. Muhammed, geçen yıl yaptığı Rusya ziyaretinde, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin derinleştirilmesi yönündeki bir bildiriye imza atmıştı.

Rusya ile ilişkilerin en önemli dönüm noktalarından biri olarak gösterilen söz konusu ziyaret süresince, "mahkumların iadesi, doğal kaynakların korunması, balıkçılık, teşvik ve yatırımların karşılıklı korunması, askeri alanda sır teşkil edecek konuların karşılıklı korunması, uluslararası terörle karşılıklı mücadele, enerji, turizm ve kültürel alanlarda işbirliğini" öngören anlaşma ve protokoller imzalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title